Adó 1%

 2012.02.23. 15:46

Közeledik az éves adóbevallás ideje. Ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek támogatni a kórust, az alábbi adatokra hivatkozhattok a nyilatkozatotokban:

Chorus Matricanus Baráti Kör Egyesület

18667297-1-13

Mindenkinek köszönjük!

Február 22-i próbánk

 2012.02.23. 11:36

Ez a szerda este is nagyon ütősre sikeredett. Mivel többen késtünk, a beéneklést rögtön a Victoria darabbal kezdtük, mivel ennek hangfekvése pont megfelel bemelegités céljára. Ez egy nem tul nehéz darab, de azért vannak érdekes és figyelemreméltó részletei ott a közepe táján. Kiscsoportos felzárkóztatásban különben is nagyon hatékonyan megy a tanulás, ugyhogy mondhatni, ezt a darabot meg is tanultuk, akik ott voltunk.

A másik gyakorolt mü az Orbán: Lauda volt, kiderült róla, hogy tartogat némi meglepetést. Már tanuljuk jópár hete, amiből én személy szerint egyet elmulasztottam, de állitom, nemhogy könnyebb lenne, hanem egyre nehezebb. Ráadásul mindig kiderül egy-.egy apró részletről, hogy nem is ugy van, ahogy hittük,stb. Persze nem is Orbán lenne, ha nem volna ilyen nyakatekert... Csak annyiban hasonlit bármelyik korábban tanult Orbán- darabhoz, hogy nehéz, de gyönyörü hangzásu mű ez is. Végül elénekeltük az elejétől a végéig, de több helyen ugy éreztem, tök véletlenül sikerült eltalálnom a belépést. Szóval van még mit csiszolni rajta, és még azt sem mondhatom, hogy minden hangot ismerünk már benne. A matematikai nehézségekről meg már nem is beszélek... Szerintem az okozza  a legtöbb bajt, nőként minden bizonnyal eleve diszkalkuliások vagyunk (vagyis én biztosan!)

Jövő szerdán mindenkit várunk! Hivatalosan is végéhez közeledik a tél, ugyhogy elő a tavaszi jókedvvel, és gyertek!

Melinda

Február 17-i próbánk

 2012.02.21. 14:04

Szerda helyett rendhagyó módon pénteken gyűltünk egybe, sajnos elég kevesen ezuttal. Ennek ellenére nagyon hatékonynak éreztem ismét a próbát.

Miután tuljutottunk a beéneklésen és hangunk siklott a légmatracokon, nekiláttunk a Lauda tökéletesitésének. Igy többedik nekifutásra sem mondható egyszerü darabnak, tehát megérné ha mindannyian behatóan foglalkoznánk vele. A végeredmény egy nagyon különleges hangzásu és modern mü lesz, ugyhogy ébredjetek fel, vége a télnek, és gyertek megtanulni!

Elkezdtünk egy uj darabot is, Victoria Domine, non sum dignus c. müvét, ami ugyan erősen emlékeztet a másik Victoriára, de azért óriási a különbség, ugyanis énekelhető hangterjedelemben irta, és ez minden szólamra igaz. Azonkivül nem is olyan nehéz mint az elődje volt... egyszóval érdemes rá, hogy profin megtanuljuk!

Zárófejezetként a Britten Deo Gracias-át énekeltük, aztán véget is vetettünk a próbának, hogy átadhassuk magunkat egy profi koncertnek, melyet többen a Honvéd férfikar miatt akartunk megnézni. Blogunk nem a véleménynyilvánitás helye, igy erről majd máshol...

Jertek, énekeljünk együtt szerdán is!

Melinda

süti beállítások módosítása