Január 25-i próbánk

 2012.01.26. 19:24

A szerda esti szeánszok ismét uj fejezethez érkeztek. Feladataink egy része lezárult, most fel kell készülnünk egyrészt a prevezai kórusversenyre, valamint a cd folytatására is. Tegnap mindkettőből izelitőt kaptunk, ráadásul Anna ismét sziporkázott a beéneklés alatt (biztos elolvastad a mult heti "kritikát", smile).

Jó érzéseinket megalapozta, hogy dicséretet kaptunk a vasárnapi talpraesett és szép éneklésünkért. Felsőbb körökben is nagyon meg voltak elégedve velünk (ez persze nem meglepő, az lenne a baj, ha mást mondtak volna).

Szebbnél szebb müveket gyakoroltunk, ott volt a Britten 1. meg a 10. tétele, "Deo, Gracias!!!" Aztán elkezdtünk (vagy folytattuk?) egy csodaszép Orbán darabot, Lauda a cime, gyönyörü hangzásu izgalmas darab. Ez nyilván Prevezába megy majd (velünk, reméljük). És előbányásztuk a jó öreg Csesznokov 109. zsoltárját (remélem jól irom, emlékezetből megy, mivel a kottáját még nem szedtem elő). Zoli azért alapos munkát végzett annak idején, mert egész jól a fejünkben maradtak még a dinamikák is. Már csak klónozni kéne hozzá magunkat, hogy ugy 4-5x-ös darabszámban legyünk, akkor szólna igazán. Juliusig van időnk még, hogy ez is sikerüljön. Akinek ez nem megy, az "HOZZON MAGÁVAL MÉG 1 EMBERT"

Kedves Hölgyek, jövő szerdán találkozunk, tessenek jönni, hiszen a maci is hamarosan próbát tesz, mutassatok jó példát és bujjatok ki a barlangotokból!

Szép napokat Nektek!

Melinda

A Magyar Kultura Napjáról Százhalombattán is megemlékeztek a Barátság Kulturális Központban. Ennek keretében többször is alkalmunk volt megszólalni.

Elsőként székelyföldi festők kiállitásának megnyitóján, Bartók: Ne hagyj itt, és Leánynéző c. müvét adtuk elő, a szép számmal megjelent közönség láthatóan élvezte énekünket, egy idős hölgy pl. a Ne hagyj itt-nek a szövegét biztosan ismerte.

Takács Péter megnyitójában részletesen ismertette a kiállitott müvészek munkásságát, ezáltal nemcsak a festményekről, hanem a festőikről is sokmindent megtudhattunk.

A megnyitó után átvonultunk a szinházterem előtti részbe az emeletre, és amig a földszinten a Forrás táncosainak szólt a talpalávaló, mi megpróbáltunk odafent a népzenére Kodályt és Bartókot énekelni. Ez sikerült is, igazán szépen és tisztán énekeltünk, a zavaró körülmények ellenére, ugyhogy ezentul lazán tudunk majd venni bármilyen hangzó akadályt. Elénekeltük Kodály: Villő, és Egyetem-begyetem c. müvét, Bartóktól a Ne hagyj itt, Resteknek nótája, Leánycsufoló, Leánynéző szerepelt a repertoárban. A dalokat több kis blokkban adtuk elő, és némelyik többször is elhangzott. Egészen 7 óráig, Fellegi Ádám hangversenyéig énekeltünk, mivel a közönség megérkezett 5-10 perccel 7 óra előtt, és ezt nem hagyhattuk ki. A Resteknek nótájával bucsuztunk, Anna szerint azért, mert ugyis vasárnap volt.

Megint bebizonyitottuk, hogy magas szinvonalu a kórusunk, köszönjük Anna, hogy ilyen igényesen tanitasz minket!

Hölgyek, szerdán LESZ próba, mert olyan gyorsan itt lesz az a Preveza, hogy hamarosan arra ébredünk, hogy már ott is vagyunk! Addig meg nem árt felkészülni a versenyre, ugyhogy MINDENKIT VÁRUNK!!!

Szép napokat Nektek!

Melinda

Január 18-i próbánk

 2012.01.20. 23:12

Ugy látszik még mindig többen a téli álmot választjátok a próbák helyett... Na jó, gondolom a hiányzóknak más fontos elfoglaltsága volt, de azért a fellépés előtti utolsó próbát erősebbnek hittem...

A jelenlévők is félszendergésben töltötték az időt, Anna szokásos instrukciói szinte elmaradtak a beéneklés során. Biztos a közelgő feladatra koncentrált jobban.

Áttekintettük az előadandó darabokat, kivéve a Kocsárt. A próba végén felüdülésként visszatértünk Brittenhez, a Wolcum, Yole tételt énekeltük át.

Végül abban maradtunk, hogy a Szerelem emléke csak nekünk marad emlék és a közönség majd máskor hallhatja. Viszont parádés, pergő és magyar lesz minden mü amit előadunk majd. Hogy mikor és milyen sorrendben, azt még Anna sem tudja, de majd lesz valami, legalábbis az alábbiak:

Bartók: Resteknek nótája

           Ne hagyj itt

           Leánycsufoló

           Leánynéző

Kodály: Villő

           Egyetem-begyetem

Vasárnap 1/2 5-kor találkozunk a 4-es teremben, fekete pompában nyaklánccal szinesitve (és több-kevesebb arcfestékkel)

Addig vigyázzatok a hangotokra, itt a nyavalyák ideje, de azok minket elkerülnek természetesen.

Melinda

Január 13-i próbánk

 2012.01.17. 12:55
Ezúton köszönjük Áginak, hogy leírta mi történt pénteki próbánkon:
"Sziasztok!
Melinda nem volt ma próbán. Hiányoltuk is nagyon!
Kis létszámú, de lelkes csapat jött össze e rendkívüli napon. Áténekeltük Kodálytól a Villőt, de nem csiszolgattuk. Megnéztük Bartók Léánynézőjét is. Nem vészes, nagyobb létszámmal testesebben fog szólni. Főleg, ha mi is beleadjuk a testünket a hangba. Bartók: Ne hagyj itt is kicsit vérszegény és bizonytalan volt egy-két fős szólamokkal. A Leánycsúfolón is igazgattunk ezt-azt.
Nem voltunk restek a Resteknek nótáját átismételni. Alaposabban a Kocsárt (Szerelem emléke), és az Egyetem, begyetem-et néztük át. A szoprán belekóstól Orbán: Laudába is, de azt jövő vasárnap nem énekeljük. Minden más, tehát hét mű lesz a Kultúra Napi műsor. Szerdán hozzátok ezeket a kottákat, és gyertek pontosan! Anna majd elmondja, de 22-én negyed 5-kor gyülekező, öttől indul a banzáj. Az elérhető információk szerint kissé kaotikus a program, de én remélem, hogy lesz ember, aki időben megmondja, mikor melyik teremben énekelünk. Legalább egy órás programra számítsatok!
Tudom, hogy Melindát nem pótolhatom, de a műsort mindenképpen közzé akartam tenni!
Jó hétvégét!"
Ági picit belekontárkodtam a beszámolódba, és vastaggal kiemeltem azoknak a műveknek a címét amit énekelni fogunk most vasárnap január 22-én.
Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a hivatalos műsor is:
Holnap azaz szerdán a szokott időben és a szokott helyen lesz próba.

2012.január 4-i próbánk

 2012.01.06. 20:44

Boldog Ujévet kivánok ezuton is mindenkinek!

Ezévi első próbánk meglehetősen álmosra sikeredett, amit bizonyára az emberiség téli álmának hiánya okozott. Mivel sajnos nem rendelkezünk 2-3 havi szabadsággal hogy csendesen kivárhassuk a tavaszt, mindenkit értesitek, hogy a munkát ujult erővel megkezdtük.

Január 22-én a Magyar Kultura Napja alkalmából  mi is megmutatjuk mit tudunk, erre készülünk.

A pontos müsor még nem biztos, azt hiszem, de magyar szerzők müveivel fogunk fellépni, melyek közül a következőket gyakoroltuk:

Bartók: Ne hagyj itt

           Resteknek nótája

           Leánynéző

Kodály: Egyetem begyetem

és a Szerelem emléke, aminek nem szedtem még elő a kottáját és szégyenszemre nem tudom a szerzőjét.

Nehezen jöttünk bele az éneklésbe, most valahogy nem ment ugy ahogy kellett volna, pedig igazán jó hirrel kezdődött az év, ami fel kellett volna dobja a hangulatot. Mivel a prevezai kórusverseny elérhető közelségbe került. Van még ugyan egy-két akadály, de ez szerencsés év lesz és egészen biztos hogy megugorjuk és kijutunk.

Tehát innen üzenem minden kedves olvasó üzemmódu látogatónknak, hogy a terem minden szerdán nyitva áll 6 órától 1/2 9-ig (kivéve jövő hét, mert akkor pénteken lesz a próba), és várjuk a bátor jelentkezőket, ujakat és ujrakezdőket, gyesről visszatérőket, akik szeretnének egy jó csapatban igényes müveket magas szinvonalon megszólaltatni.

"Ó jertek énekeljünk (kánont mert az olyan vig!)"

A jövő héten a próba PÉNTEKEN lesz, ne felejtsétek el! Gyertek Lányok!

Addig mindenkinek szép napokat és legalább éjszaka nyugodt téli álmokat kivánok!

Melinda

süti beállítások módosítása