Február 22-i próbánk

 2012.02.23. 11:36

Ez a szerda este is nagyon ütősre sikeredett. Mivel többen késtünk, a beéneklést rögtön a Victoria darabbal kezdtük, mivel ennek hangfekvése pont megfelel bemelegités céljára. Ez egy nem tul nehéz darab, de azért vannak érdekes és figyelemreméltó részletei ott a közepe táján. Kiscsoportos felzárkóztatásban különben is nagyon hatékonyan megy a tanulás, ugyhogy mondhatni, ezt a darabot meg is tanultuk, akik ott voltunk.

A másik gyakorolt mü az Orbán: Lauda volt, kiderült róla, hogy tartogat némi meglepetést. Már tanuljuk jópár hete, amiből én személy szerint egyet elmulasztottam, de állitom, nemhogy könnyebb lenne, hanem egyre nehezebb. Ráadásul mindig kiderül egy-.egy apró részletről, hogy nem is ugy van, ahogy hittük,stb. Persze nem is Orbán lenne, ha nem volna ilyen nyakatekert... Csak annyiban hasonlit bármelyik korábban tanult Orbán- darabhoz, hogy nehéz, de gyönyörü hangzásu mű ez is. Végül elénekeltük az elejétől a végéig, de több helyen ugy éreztem, tök véletlenül sikerült eltalálnom a belépést. Szóval van még mit csiszolni rajta, és még azt sem mondhatom, hogy minden hangot ismerünk már benne. A matematikai nehézségekről meg már nem is beszélek... Szerintem az okozza  a legtöbb bajt, nőként minden bizonnyal eleve diszkalkuliások vagyunk (vagyis én biztosan!)

Jövő szerdán mindenkit várunk! Hivatalosan is végéhez közeledik a tél, ugyhogy elő a tavaszi jókedvvel, és gyertek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr684184769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsÁgi 2012.02.24. 17:48:56

Sziasztok!
Nem a próbához tartozik, de én csak hozzászólni tudok... Szóval: csütörtöki megbeszélés az összes kórusnak.
Sziku azzal kezdte, hogy a kórusfesztivál - formájában és tartalmában - nem felel meg a "fesztivál" definíciónak, tehát ezt felejtsük el. Csak sejtem, hogy ez a kategorizálás a pénzek/pályázatok miatt fontos. Hosszasan kifejtve oda jutott, hogy a Forrás és Summerfest mintájára kéne ezt az eseményt is fejleszteni. Ennek alapja, hogy a város éneklő "kórus-társadalma" legyen EGY közösség, aztán egységes közösségként, sok öntevékeny munkával legalább találjuk ki, és amit lehet csináljuk meg. A szakmai szervező munkát ők megcsinálják, de ennek úgy van értelme, ha ez az egész nekünk és értünk van, és mi jól érezzük magunkat benne. Fel is vázolt egy forgatókönyvet. Szept. 27-én (péntek) szakmai konferenciát tartanának a fiatalok művészeti és művészetRE neveléséről. Magyarul: nem csak a színpadra kell képezni előadókat, hanem a nézőtérre közönséget is. E témában összefogni az iskolák énektanárait, stb., stb., stb.
Szombaton délelőtt családi nap a kórustagok hozzátartozóinak (férjek, feleségek, gyerekek, unokák) játszóházzal, főzöcskével. A város (lakótelep) kis terein pedig kis koncertek MEGHÍVOTT előadókkal (nem velünk!), közben a kórusok próbálnak az esti koncertre. Felmerült, hogy együtt adjunk elő egy közös művet, és/vagy a kórusok csere-beréljék a karnagyokat. Este koncert, aminek az első felét mi battaiak énekelnénk, a második rész a Rádió gyerekkórusáé.
Vasárnap a város három templomában énekelne a három kórus, délután "gyerekkoncert" (felírtam ezt a szót, de már nem emlékszem, mit takar), este egy oratórium.
Heves vita alakult ki plakát és szórólap-ügyben. Sziku elmondta, hogy miért nem érdemes erre költeni, az emberek meg elmondták, hogy miért van rá szükség. Kompromisszumként lesz szórólap, amit nekünk kell teríteni olyanoknak, akiket ez érdekelhet. A plakátokat is nekünk kell megfelelő helyre kitenni (nem "hagyományos" felületre, ahol a cirkusz, meg a kínai fél órán belül felülragasztja). Ehhez június elejére készen kell lenni a tervnek: program, előadók, műsor, egyebek.
Kálmán javaslatára idén Izolda lesz a szakmai vezető (Izolda nem tiltakozott), és mindhárom kórusból kér 2-3 főt a Sziku, akik kitalálják, hogy mit akarunk. Mindezt azért, mert ez a tervezet nem aratott osztatlan sikert (minek térzene az üres utcáknak, hagyjuk békén a családokat, nem lesz belőlük közösség, ha mi ott sem vagyunk, stb.). Egy hét-10 napon belül kéri Sziku a neveket, meg azt, hogy üljenek össze kiokoskodni valamit, amit nem érzünk tehernek, hanem egy kellemes hétvégeként éljük meg. A karnagyokat meg - gondolom - Izolda keresi meg, hogy mi legyen a koncert műsora, és más szakmai kérdések.
Azért eresztettem ilyen bő lére, hogy szerdáig lehessen gondolkodni, és ne menjen el a fél próba "élménybeszámolóval" és ötleteléssel.
Szerdán megyek. Gyertek Ti is! Minél többen.
süti beállítások módosítása