November 28-i próbánk

 2012.11.30. 10:56

Legutóbbi szeánszunkon elég kevesen gyültünk össze, pedig a téma nagyon vonzó és a közelgő bemutatkozás lehetősége indokolhatná a nagyobb részvételt. Na de majd jövő héten...

Az alapos és célzott beéneklést követően a Britten darabot vettük elő. Dóri megtalálta a teljes mü magyar forditását, amit ezuton is köszönünk. A szöveg pontos ismeretében teljesen más volt énekelni a tételeket, én legalábbis hirtelen megvilágosodtam és ujra értelmeztem a hiányos angoltudásom miatt eddig homályos részleteket. Azért el kell mondjam, hogy a legmegdöbentőbb a 10. tétel szövege, ilyen mélységben nem gondoltam bele soha, hogy Ádám ősapánk tettének micsoda következményei lettek hosszu évezredekre nyulva. De ahogy aludtam rá egyet-kettőt, szóvá kell tennem Zsuzsi, hogy -mint a nyelvet közülünk legjobban ismerő angoltanár - Neked erkölcsi kötelességed lett volna felvilágositani! Hetek óta nem tudtam, hogy jön Ádámhoz Szüz Mária, mert a közte lévő dolgokat nem értettem meg!!! De mostmár mindent tudok!

A próbán eljutottunk egyébként a tételek kidolgozásához, értelmezéséhez is. Az 1., a 3., 5.,6. és 10. tételeket vettük, minőségi javulást elérve mindegyiknél.

Gyertek jövő szerdán minél többen, mert tényleg egyre könnyebb énekelni, de ezt csak gyakorlással érhetjük el.

Addig szép napokat Nektek!

Melinda

November 24-i próbánk

 2012.11.26. 22:23

Rendhagyó módon ezuttal szombat délelőtt gyültünk össze, igen nagy számban. Ezuttal nemcsak az éneklésé volt a főszerep, hanem egyesületi gyülést is kellett tartanunk.

A próbán mélyrehatóan gyakoroltuk a Britten darabot, zongorás kisérettel. Ez néhol megnehezitette a dolgunkat, pedig hozzá kell szoknunk a kisérethez, lévén hogy nem acapella mű... De többszöri nekifutásra azért sikerült tisztázni hogy is viszonyul egymáshoz kiséret és énekkar.

Sorrendben haladva az 1. tétel, 3-as, 5-ös, 6-os és a 10-es szerepelt a repertoáron, amiket remélhetőleg december 16-án fogunk énekelni. A kidolgozás mostmár jól halad, lévén hogy átrágtuk magunkat a szövegen (na jó, néhány hiányos folt van még). Most hogy már egész jól megy az angol, belecsaptunk a lecsóba és egyre gyorsabban énekeljük, ami néha bizony a szövegmondás rovására megy, de majd alakul valahogy.

Szerdán a szokott időben várunk mindenkit a reményteljes folytatásra!

Addig szép napokat Nektek!

Melinda

süti beállítások módosítása