Január 25-i próbánk

 2012.01.26. 19:24

A szerda esti szeánszok ismét uj fejezethez érkeztek. Feladataink egy része lezárult, most fel kell készülnünk egyrészt a prevezai kórusversenyre, valamint a cd folytatására is. Tegnap mindkettőből izelitőt kaptunk, ráadásul Anna ismét sziporkázott a beéneklés alatt (biztos elolvastad a mult heti "kritikát", smile).

Jó érzéseinket megalapozta, hogy dicséretet kaptunk a vasárnapi talpraesett és szép éneklésünkért. Felsőbb körökben is nagyon meg voltak elégedve velünk (ez persze nem meglepő, az lenne a baj, ha mást mondtak volna).

Szebbnél szebb müveket gyakoroltunk, ott volt a Britten 1. meg a 10. tétele, "Deo, Gracias!!!" Aztán elkezdtünk (vagy folytattuk?) egy csodaszép Orbán darabot, Lauda a cime, gyönyörü hangzásu izgalmas darab. Ez nyilván Prevezába megy majd (velünk, reméljük). És előbányásztuk a jó öreg Csesznokov 109. zsoltárját (remélem jól irom, emlékezetből megy, mivel a kottáját még nem szedtem elő). Zoli azért alapos munkát végzett annak idején, mert egész jól a fejünkben maradtak még a dinamikák is. Már csak klónozni kéne hozzá magunkat, hogy ugy 4-5x-ös darabszámban legyünk, akkor szólna igazán. Juliusig van időnk még, hogy ez is sikerüljön. Akinek ez nem megy, az "HOZZON MAGÁVAL MÉG 1 EMBERT"

Kedves Hölgyek, jövő szerdán találkozunk, tessenek jönni, hiszen a maci is hamarosan próbát tesz, mutassatok jó példát és bujjatok ki a barlangotokból!

Szép napokat Nektek!

Melinda

A Magyar Kultura Napjáról Százhalombattán is megemlékeztek a Barátság Kulturális Központban. Ennek keretében többször is alkalmunk volt megszólalni.

Elsőként székelyföldi festők kiállitásának megnyitóján, Bartók: Ne hagyj itt, és Leánynéző c. müvét adtuk elő, a szép számmal megjelent közönség láthatóan élvezte énekünket, egy idős hölgy pl. a Ne hagyj itt-nek a szövegét biztosan ismerte.

Takács Péter megnyitójában részletesen ismertette a kiállitott müvészek munkásságát, ezáltal nemcsak a festményekről, hanem a festőikről is sokmindent megtudhattunk.

A megnyitó után átvonultunk a szinházterem előtti részbe az emeletre, és amig a földszinten a Forrás táncosainak szólt a talpalávaló, mi megpróbáltunk odafent a népzenére Kodályt és Bartókot énekelni. Ez sikerült is, igazán szépen és tisztán énekeltünk, a zavaró körülmények ellenére, ugyhogy ezentul lazán tudunk majd venni bármilyen hangzó akadályt. Elénekeltük Kodály: Villő, és Egyetem-begyetem c. müvét, Bartóktól a Ne hagyj itt, Resteknek nótája, Leánycsufoló, Leánynéző szerepelt a repertoárban. A dalokat több kis blokkban adtuk elő, és némelyik többször is elhangzott. Egészen 7 óráig, Fellegi Ádám hangversenyéig énekeltünk, mivel a közönség megérkezett 5-10 perccel 7 óra előtt, és ezt nem hagyhattuk ki. A Resteknek nótájával bucsuztunk, Anna szerint azért, mert ugyis vasárnap volt.

Megint bebizonyitottuk, hogy magas szinvonalu a kórusunk, köszönjük Anna, hogy ilyen igényesen tanitasz minket!

Hölgyek, szerdán LESZ próba, mert olyan gyorsan itt lesz az a Preveza, hogy hamarosan arra ébredünk, hogy már ott is vagyunk! Addig meg nem árt felkészülni a versenyre, ugyhogy MINDENKIT VÁRUNK!!!

Szép napokat Nektek!

Melinda

süti beállítások módosítása