Január 25-i próbánk

 2012.01.26. 19:24

A szerda esti szeánszok ismét uj fejezethez érkeztek. Feladataink egy része lezárult, most fel kell készülnünk egyrészt a prevezai kórusversenyre, valamint a cd folytatására is. Tegnap mindkettőből izelitőt kaptunk, ráadásul Anna ismét sziporkázott a beéneklés alatt (biztos elolvastad a mult heti "kritikát", smile).

Jó érzéseinket megalapozta, hogy dicséretet kaptunk a vasárnapi talpraesett és szép éneklésünkért. Felsőbb körökben is nagyon meg voltak elégedve velünk (ez persze nem meglepő, az lenne a baj, ha mást mondtak volna).

Szebbnél szebb müveket gyakoroltunk, ott volt a Britten 1. meg a 10. tétele, "Deo, Gracias!!!" Aztán elkezdtünk (vagy folytattuk?) egy csodaszép Orbán darabot, Lauda a cime, gyönyörü hangzásu izgalmas darab. Ez nyilván Prevezába megy majd (velünk, reméljük). És előbányásztuk a jó öreg Csesznokov 109. zsoltárját (remélem jól irom, emlékezetből megy, mivel a kottáját még nem szedtem elő). Zoli azért alapos munkát végzett annak idején, mert egész jól a fejünkben maradtak még a dinamikák is. Már csak klónozni kéne hozzá magunkat, hogy ugy 4-5x-ös darabszámban legyünk, akkor szólna igazán. Juliusig van időnk még, hogy ez is sikerüljön. Akinek ez nem megy, az "HOZZON MAGÁVAL MÉG 1 EMBERT"

Kedves Hölgyek, jövő szerdán találkozunk, tessenek jönni, hiszen a maci is hamarosan próbát tesz, mutassatok jó példát és bujjatok ki a barlangotokból!

Szép napokat Nektek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr633862408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsÁgi 2012.02.05. 00:31:26

Melinda helyett már megint én...
Kevesen voltunk. Anna elmorfondírozott azon, hogy miért csak akkor jár próbára a kórus, amikor már a körmünkre ég a feladat? Persze mindig kivágjuk a rezet, mert ügyesek vagyunk és tehetségesek, de mit lehetne kihozni ebből az "anyagból", ha lenne ideje beérni a munkának...! (Nem Annát idéztem, saját meglátás.)
Beszélgettünk a Kultúra Napi jelenlétünk visszhangjáról, és Kun Kati élménybeszámolót tartott a Fellegi koncert előtti ()eseményekről. A mi produkciónkban a legjobb talán az volt, hogy (végre) felszabadultan énekeltünk. Nem volt görcs, akarás - jól éreztünk magunkat a bőrünkben a műsor alatt.
Alkalmazkodva a kisgyerekesekhez, rövid szólampróbát szántunk az Orbán Laudára, és felelevenítettük a Britten 10. tételét (Deo Gracias). A ritmus nem egyszerű, és hol van még a szöveg...! Egyébként a Laudában is vannak komoly odafigyelést igénylő ritmusok. Úgyhogy gyertek, mert ezek nem olyan művek, amit első hallásra meg lehet tanulni!
Szép hétvégét!
süti beállítások módosítása