A Magyar Kultura Napjáról Százhalombattán is megemlékeztek a Barátság Kulturális Központban. Ennek keretében többször is alkalmunk volt megszólalni.

Elsőként székelyföldi festők kiállitásának megnyitóján, Bartók: Ne hagyj itt, és Leánynéző c. müvét adtuk elő, a szép számmal megjelent közönség láthatóan élvezte énekünket, egy idős hölgy pl. a Ne hagyj itt-nek a szövegét biztosan ismerte.

Takács Péter megnyitójában részletesen ismertette a kiállitott müvészek munkásságát, ezáltal nemcsak a festményekről, hanem a festőikről is sokmindent megtudhattunk.

A megnyitó után átvonultunk a szinházterem előtti részbe az emeletre, és amig a földszinten a Forrás táncosainak szólt a talpalávaló, mi megpróbáltunk odafent a népzenére Kodályt és Bartókot énekelni. Ez sikerült is, igazán szépen és tisztán énekeltünk, a zavaró körülmények ellenére, ugyhogy ezentul lazán tudunk majd venni bármilyen hangzó akadályt. Elénekeltük Kodály: Villő, és Egyetem-begyetem c. müvét, Bartóktól a Ne hagyj itt, Resteknek nótája, Leánycsufoló, Leánynéző szerepelt a repertoárban. A dalokat több kis blokkban adtuk elő, és némelyik többször is elhangzott. Egészen 7 óráig, Fellegi Ádám hangversenyéig énekeltünk, mivel a közönség megérkezett 5-10 perccel 7 óra előtt, és ezt nem hagyhattuk ki. A Resteknek nótájával bucsuztunk, Anna szerint azért, mert ugyis vasárnap volt.

Megint bebizonyitottuk, hogy magas szinvonalu a kórusunk, köszönjük Anna, hogy ilyen igényesen tanitasz minket!

Hölgyek, szerdán LESZ próba, mert olyan gyorsan itt lesz az a Preveza, hogy hamarosan arra ébredünk, hogy már ott is vagyunk! Addig meg nem árt felkészülni a versenyre, ugyhogy MINDENKIT VÁRUNK!!!

Szép napokat Nektek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr113740255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása