2012. szeptember 5-i próbánk

 2012.09.06. 08:19

Üdv mindenkinek!

Ez a nyár is eltelt, remélem kipihentétek Magatokat, de ha kevés lett volna a meleg, hát tegnap este igazán főhettünk megint... Szép nosztalgikus emlékeket ébresztő hőség volt a próbateremben, mintegy Preveza levezetéseként.

Hogy visszazökkenjünk a megszokott kerékvágásba, nagyon hasznosan és sok munkával telt a próba, Mozart miséjét tanultuk tovább, végigvettük a teljes darabot. Tényleg nem könnyü, nagyon hosszu is, de annál szebb. Mostmár a hangokkal nagyjából tisztában vagyunk, a kicsiszolás még várat magára.

Polgármester úr szép levelet irt Annának melyben gratulált a görögországi sikerünkhöz, igazán kedves volt hogy észben tartott bennünket.

A próba végére mindenki alaposan elfáradt és kellőképpen megizzadt, ugyhogy folytatjuk a jövő héten. Gyertek, gyertek, mindenkire számitunk!

Addig szép napokat Nektek!

Melinda

Az idei szezon első próbáján szép számmal gyűltünk össze, annak ellenére hogy ez volt az utolsó nyári hétvége. Anna ismertette a következő pár hónapra szóló terveket, várható programokat, fellépéseket melyek közül a legkorábbi a XI. Százhalombattai Kórusfesztiválon való részvételünk lesz. Alig pár hetünk marad, hogy elsajátítsuk szeptember 29-ig Mozart: B-dúr Miséjét, mely idén rendhagyó módon az egyetlen előadandó mű lesz a fesztiválon. A darabot a battai kórusok adják majd elő, Strausz Kálmán vezénylétével 2012. szeptember 29-én szombaton a 18.00 órakor kezdődő koncerten. További részletek a fesztiválról az alábbi linkre kattintva olvashattok:

http://www.baratsagkk.hu/musornaptar/2012/09/28/musica-matricana-korustalalkozo-es-zenei-napok

A mű finoman szólva nem könnyű, viszont annál szebb. Az első próba közel 3 órája alatt sikerült a 4 tételből, majd 3-at végignéznünk. Mivel a fellépésig csak 4 próba maradt, így fontos lenne kihasználni ezt a rövid időt. Most szerdán, azaz holnap szeptember 5-én a szokásos helyen és időpontban lesz próba.

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása