Junius 16-i próbánk

 2012.06.16. 21:53

A mai próba rendhagyó módon szombaton volt, tekintettel a közelgő görög kórusversenyre.

Mindannyian intenziven vettünk részt, a meleg és a korai kezdés ellenére, bár egy-két hiba biztosan ezeknek volt betudható.

Az alapos beéneklés után részletesen átvettük a Csesznokovot, az Ebent, a Victoriát is,és szólampróbát tartottunk az Orbánból, hogy kiderüljön, hol megy el a mezzo. Kiderült, de -bár javult a helyzet- azért még gyakorolni kell...

A Sárközi karikázóval zártuk a próbát, ami az atomjaira bontva meglepően javul.

3 órás próbánk után áttettük székhelyünket a Duna partra, ahol 4 férfi és 2 itthon maradó kórustag, na meg 3 gyermek lelkes közremüködésével bográcsos ebéd készült. Szerencsére nemcsak étel, hanem ital és sütemény is volt bőségesen, és nagyon jó hangulatban szinte minden elfogyott. Többen hoztak takarót, amire letelepedhettünk, lévén hogy ülőalkalmatosság az nem volt, de senkit nem zavart a hiányosság. Egymásra talált a csapat, a gyerektársaság 5-re, a férfiszakasz szintén 5 főre bővült, mindenki jól szórakozott, és a kitartóak csak 5 óra után hagyták el a piknik helyszinét. Inditványozom, hogy ősszel is tartsunk egy hasonló -évadnyitó- főzőcskét, egy olyan időpontban, ami még többeknek kedvez majd. Kellenek a csapatépitő tréningek, ilyen vészterhes időkben mindannyiunkra ráfér egy kis kikapcsolódás.

Judit készitett képeket, reméljük eljut hozzánk, és ki tudjuk rakni a blogra.

Jövő szerdán találkozunk, már csak 3 próbánk maradt és utazunk!

Junius 30-án szombaton délután lesz egy próba, amit követően bemutatjuk tudásunkat a családtagjainknak, barátainknak. Kérlek Benneteket, hozzatok közönséget, hadd hallják mások is milyen szépen énekelünk! 1/2 6-kor kezdődik kis bemutatónk, nem lesz hosszu igazán, akik itthon maradnak, azokra feltétlenül számitunk a közönség soraiban!

Szép napokat Nektek, aki szereti a hőséget, az most biztos boldog lesz, aki meg utálja, az reménykedjen hogy elmulik egyszer.

Melinda

Junius 13-i próbánk

 2012.06.14. 07:52

A tegnap esti próbánk nagyon eredményes volt megint. A létszámon immár érzékelhető, hogy közeledünk a finishez,és a jelenlévők valóban intenziven dolgoztak.

A beéneklésnél Anna mondott egy általam nagyon elképzelhető és használható dolgot. Ne ugy nyissuk a szánkat mint a madár a csőrét, hanem mintha zsilip lenne, oszlopként le. Kipróbáltam, tényleg hat! A Sárközi karikázóban az utolsó tétel sokkal énekelhetőbbé válik a gyors tempó ellenére a fent emlitett módszerrel.

Végre a Sárközi karikázót is apró részekre bontva gyakoroltuk, ugy ahogy régebben soha, ezért már látszik, hogy ugy fog megszólalni, ahogy egy igazi magyar csárdásnak kell. Alig várom hogy előadhassuk, és leessen a sok halvérü külföldinek az álla a magyar temperamentumtól.

A Laudában kiderült, hogy mennyi apró pontatlanság van még, amin javitani kell, hamisak is voltunk, és mostanáig nem jöttem még rá, hogy mi viszi el a szoprán 2-t??? Látszólag minden jól megy, elénekeltük a hodie proponiturt, aztán a laudára szétcsuszunk. Középen ülve olyan érzésem van, hogy mindannyian mást éneklünk, szólamon belül.

Kezd viszont megszólalni a Csesznokov, ha igy haladunk, egész bőhangzásu lesz.

Átfutottuk még az Ebent meg a Victoriát is, de tényleg csak futólépésben.

Szombaton találkozunk legközelebb, ne feledjétek a bográcsozást (tányér, kanál ha lehetséges legyen mindenkinél).

Szép napokat Nektek!

Melinda

Junius 6-i próbánk

 2012.06.13. 10:19

Mindenkitől elnézést kérek, aki eddig hiába kereste a mult heti kommentárt. Szita agyamban csak ma reggel világosodott meg, hogy mig több, kórussal kapcsolatos dologról leveleztem Veletek, kimaradt a blog!

A mult szerdai próbán örvendetesen sokan voltunk, hiába közeledik a cél, minden jel arra mutat, hogy valóban el fogunk utazni! A létszámnak köszönhetően alapos és mélyreható gyakorlást végeztünk. Természetesen a prevezai müveket vettük át, most mással már nem is foglalkozunk.

Itt is leirom, hogy a próbáink fél 7-kor kezdődnek, és 9-ig tartanak. Még 3 szerdán fogunk találkozni, és 2 szombati próbánk lesz, egyik most junius 16-án, bográcsozással egybekötve, másik junius 30-án, pontos időről még folynak a tárgyalások. Akkor be is fogjuk mutatni közönség előtt hogy mire jutottunk az eltelt időszakban, ezért fontos, hogy ki-ki hozzon közönséget, családot, barátokat, mindenki lássa, hogy kis időráforditással hova lehet eljutni.

A most szombati bográcsozással kapcsolatban kérem és várom, hogy mindenki jelentkezzen, hány főre számithatunk.

Anyagi oldalról beszélve: az utazás hozzájárulását lehetőleg hozzátok be minél hamarabb, illetve a bográcsozás 500 Ft/fő költségét is (gyerekek ingyen esznek - ugyse esznek).

Mindenkinek szép napot, gyertek énekelni!

Melinda

süti beállítások módosítása