Február 8-i próbánk

 2012.02.10. 20:22

Ezen a szerda estén is lehettünk volna többen... de majd egyszer biztos addig olvassátok a szemrehányásaimat amig megjelenik mindenki. Azért ne vegyétek a lelketekre nagyon, mert tudom hogy mindenkinek ezer baja van. Ezért is lenne jó ha jönnétek, mert az éneklés kikapcsol, megnyugtat, és feledteti a bajokat. Próbáljátok ki!

Folytattuk a Lauda tanulását, szólampróba is volt. Hát elég nehéz darab! Csak küllemre tünt könnyednek, ahogy az ember belemélyed, rájön, hogy nagyonis nehéz! Igaz, ha matek szakkörre is járnánk, biztos többre mennénk vele, mert itt is folyamatosan számolni kell a szüneteket, és van amikor meg nincs is benne, szóval megtekerte rendesen Orbán. Annyira belejöttünk, hogy szinte nem is próbáltunk mást. A próba végén kicsit elővettük Britten 8. tételét, ami szintén nem egyszerü rész, csak annak látszik. De hátborzongatóan gyönyörü! Érdemes meghallgatni a youtube-on, ha van időtök.

Jövő héten nem szerdán, hanem pénteken lesz próba, és 5-kor kezdődik, tekintettel az aznap 7 órakor kezdődő Honvéd kórus koncertjére. Aki csak tud, jöjjön a próbára, mert a gépezetet beinditjuk és megszerezzük a prevezai uthoz szükséges pénzt, ugyhogy vehettek uj fürdőruhát lányok! Valamint kinéz május körül kb 2 koncert is, amin ki kéne tennünk magunkért. Egyelőre ennyit lehet tudni az év első feléről.

Mindenkinek szép hétvégét, menjetek korcsolyázni, szánkózni, hiszen nem ette meg még a kutya a telet! Közben gondolhattok arra, milyen forróság vár ránk a nyáron, és mindjárt nem fojátok ugy bánni, hogy fáztok!

Melinda

Február 1-i próbánk

 2012.02.06. 09:56

Melinda sajnos nem tudott ott lenni a múlt heti próbán. Áginak köszönjük, hogy összefoglalta mi is történt:

"Melinda helyett már megint én...
Kevesen voltunk. Anna elmorfondírozott azon, hogy miért csak akkor jár próbára a kórus, amikor már a körmünkre ég a feladat? Persze mindig kivágjuk a rezet, mert ügyesek vagyunk és tehetségesek, de mit lehetne kihozni ebből az "anyagból", ha lenne ideje beérni a munkának...! (Nem Annát idéztem, saját meglátás.)
Beszélgettünk a Kultúra Napi jelenlétünk visszhangjáról, és Kun Kati élménybeszámolót tartott a Fellegi koncert előtti eseményekről. A mi produkciónkban a legjobb talán az volt, hogy (végre) felszabadultan énekeltünk. Nem volt görcs, akarás - jól éreztünk magunkat a bőrünkben a műsor alatt.
Alkalmazkodva a kisgyerekesekhez, rövid szólampróbát szántunk az Orbán Laudára, és felelevenítettük a Britten 10. tételét (Deo Gracias). A ritmus nem egyszerű, és hol van még a szöveg...! Egyébként a Laudában is vannak komoly odafigyelést igénylő ritmusok. Úgyhogy gyertek, mert ezek nem olyan művek, amit első hallásra meg lehet tanulni!
Szép hétvégét!"

süti beállítások módosítása