A tegnapi napunk a zene körül forgott, lévén október 1. a Zene világnapja.

A délelőttöt a három battai kórusból alakult alkalmi énekkar társaságában töltöttük és áténekeltük a Mozart misét, rátapintva néhány még mindig jelenlévő hibára. Majd ebédet kaptunk az Ebattában, ami nagyon finom volt. Kis ejtőzésre is jutott idő, amit kisbaba nézéssel, beszélgetéssel, különböző édességek elfogyasztásával tettünk még kellemesebbé, majd kezdetét vette az utolsó próba, zenekarral, szólistákkal, férfiszólamok kisegitőivel megerősitve. Próba közben rájöttem, miért alkalmazzák előszeretettel az ilyen monumentális, nagy kiséretes darabokat tapasztaltabb karnagyok. Ápol és eltakar... A harmóniák gyönyörüen szólalnak meg, a zenekar erről mindig gondoskodik. Többen féltünk egy kicsit, hogy mi lesz az előadáson, hiszen nagyon kevés időt kaptunk a felkészülésre. De mikor megszólalt a szinpadon, ahol persze ugyanugy alig hallottuk egymást, mint amikor csak magunkban énekelünk, azt hiszem nagyon szépen sikerült. Lehetett volna még... ez meg az benne... de az összhatás nagyon jó volt, szerintem csak a benne szereplők tudják, hogy volt egy-két apró hiányosság. De tényleg jól sikerült! MIndannyian elégedettek lehetünk, megtettünk mindent amit tudtunk, és Annának külön köszönet és elismerés, hogy elvállalta ezt a dolgot, és profi módon megoldotta a dirigálásást. Mindenki megirigyelheti a karnagyunkat, de megtartjuk magunknak!

És hogy el ne felejtsem, a Magyar Rádió Gyermekkórusának müsorát is láthattuk tegnap, és az meg felemelő volt, méltán világhirü ez az együttes. Több, általunk is énekelt darabot hallhattunk az előadásukban, de nekem legjobban -gondolom sejtitek- a Caccini Ave Maria tetszett. Csengő, tiszta hangon, szépen artikulálva énekeltek a gyerekek, kivülről persze mindent. Nagyon szép, tartalmas kikapcsolódás volt őket hallani.

Szerdán, a megszokott időben találkozunk, gyertek minél többen, hogy belevethessük magunkat a következő időszak feladataiba.

Addig szép napokat nektek!

Melinda

Szeptember 26-i próbánk

 2012.09.28. 09:35

Ezen az estén szembesültünk csak igazán azzal, hogy a néhány hete tanulni kezdett Mozart-mise előadására napokon belül sor kerül. A feladatnak megfelelően, gyors és hatékony beéneklés után nekiláttunk a problémás részek alapos kidolgozásának. Mostmár tudjuk annyira a hangokat, hogy a finomitás következhetett volna, ha nem sürget az idő. Kár hogy nincs rá még egy-két hónapunk, mert nagyon szép és komoly darab, igazi kihivás megbirkózni vele, de sajnos nőikar lévén elég kevés esélyünk lesz rá, hogy valaha énekeljük még. Igy- legalábbis számomra- kicsit olyan lesz, hogy "elénekeltük, és ezzel le is tudtuk". Eszembe is jutott -többekkel együtt- az Orbán Lauda, amit bezzeg bármikor elővehetünk, és ami már a miénk (biztos tudjuk még). Sajnos ezzel a misével ez nemigen fog előfordulni.

A körülményekhez képest azért elég jól sikerült kidolgozni, a dinamikára, a mondanivalóra is tudtunk kis figyelmet forditani a szerdai próbán. Reméljük a szombati fellépésünk alkalmával is eszünkbe fognak jutni Anna instrukciói és szép emlékként él majd bennünk ez a gyönyörü mű.

Szombaton tehát 11-től van az első próba, és kérlek ne felejtsétek el, hogy az előadás után lesz egy kis összejövetel, aki tud egy kis sütivel járuljon hozzá, és ami a lényeg, a társaságotoktól se fosszátok meg az ottmaradókat. Jó lenne ha minél többen fehér asztalhoz ülhetnénk, hiszen ezek az alkalmak kovácsolják közösséggé a társaságot. Remélem mindenkinek eszébe jutnak a gyönyörü görög esték, mikor jókat beszélgettünk, pedig mind fáradtak voltunk. A férjek kibirnak egy estét nélkülünk...

Holnap találkozunk, vigyázzatok a hangotokra!

Melinda

süti beállítások módosítása