Január 18-i próbánk

 2012.01.20. 23:12

Ugy látszik még mindig többen a téli álmot választjátok a próbák helyett... Na jó, gondolom a hiányzóknak más fontos elfoglaltsága volt, de azért a fellépés előtti utolsó próbát erősebbnek hittem...

A jelenlévők is félszendergésben töltötték az időt, Anna szokásos instrukciói szinte elmaradtak a beéneklés során. Biztos a közelgő feladatra koncentrált jobban.

Áttekintettük az előadandó darabokat, kivéve a Kocsárt. A próba végén felüdülésként visszatértünk Brittenhez, a Wolcum, Yole tételt énekeltük át.

Végül abban maradtunk, hogy a Szerelem emléke csak nekünk marad emlék és a közönség majd máskor hallhatja. Viszont parádés, pergő és magyar lesz minden mü amit előadunk majd. Hogy mikor és milyen sorrendben, azt még Anna sem tudja, de majd lesz valami, legalábbis az alábbiak:

Bartók: Resteknek nótája

           Ne hagyj itt

           Leánycsufoló

           Leánynéző

Kodály: Villő

           Egyetem-begyetem

Vasárnap 1/2 5-kor találkozunk a 4-es teremben, fekete pompában nyaklánccal szinesitve (és több-kevesebb arcfestékkel)

Addig vigyázzatok a hangotokra, itt a nyavalyák ideje, de azok minket elkerülnek természetesen.

Melinda

Január 13-i próbánk

 2012.01.17. 12:55
Ezúton köszönjük Áginak, hogy leírta mi történt pénteki próbánkon:
"Sziasztok!
Melinda nem volt ma próbán. Hiányoltuk is nagyon!
Kis létszámú, de lelkes csapat jött össze e rendkívüli napon. Áténekeltük Kodálytól a Villőt, de nem csiszolgattuk. Megnéztük Bartók Léánynézőjét is. Nem vészes, nagyobb létszámmal testesebben fog szólni. Főleg, ha mi is beleadjuk a testünket a hangba. Bartók: Ne hagyj itt is kicsit vérszegény és bizonytalan volt egy-két fős szólamokkal. A Leánycsúfolón is igazgattunk ezt-azt.
Nem voltunk restek a Resteknek nótáját átismételni. Alaposabban a Kocsárt (Szerelem emléke), és az Egyetem, begyetem-et néztük át. A szoprán belekóstól Orbán: Laudába is, de azt jövő vasárnap nem énekeljük. Minden más, tehát hét mű lesz a Kultúra Napi műsor. Szerdán hozzátok ezeket a kottákat, és gyertek pontosan! Anna majd elmondja, de 22-én negyed 5-kor gyülekező, öttől indul a banzáj. Az elérhető információk szerint kissé kaotikus a program, de én remélem, hogy lesz ember, aki időben megmondja, mikor melyik teremben énekelünk. Legalább egy órás programra számítsatok!
Tudom, hogy Melindát nem pótolhatom, de a műsort mindenképpen közzé akartam tenni!
Jó hétvégét!"
Ági picit belekontárkodtam a beszámolódba, és vastaggal kiemeltem azoknak a műveknek a címét amit énekelni fogunk most vasárnap január 22-én.
Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a hivatalos műsor is:
Holnap azaz szerdán a szokott időben és a szokott helyen lesz próba.

süti beállítások módosítása