Május 9-i próbánk

 2012.05.11. 19:52

Ezen az estén az éneklés mellett a próza is hangsulyt kapott. Megbeszéltük a mult vasárnapi fellépésünk eredményét, és meg kellett állapitanunk, hogy az elmult időszak problémái meglátszottak a tudásunkon. Most azon kell igyekeznünk, hogy a prevezai utig helyretegyük a már megtanult, de még nem teljesen profira gyakorolt müveket. MIvel a tárgyi tudásnak már birtokában vagyunk, szerintem a következő időszak -ha beleadunk apait-anyait- meghozza majd a várt eredményt is.

Anna meglepetéssel készült, aminek semmi köze Prevezához. Egy nagyon szép, jól tanulható és előadható müvet hozott (mellesleg szivem vágyát) Caccini: Ave Maria c. dalát. Akit még nem fogott volna meg, annak javaslom a Youtube-on található videókat, főképpen Andrea Bocelli tolmácsolásában, de ha jól emlékszem, az Angelika kórus előadásában is hallható, ami azért közelebb állhat a kitüzhető célhoz, lévén hogy nőikar.

Utánanéztem, ki is Giulio Caccini, aki nekünk adta ezt a gyönyörü, harmóniákkal teli darabot. Meglepetésemre az 1500-as évek második felében élt, ehhez képest annyira romantikus a hangvétele ennek a darabnak, dehát ugy tünik a barokk is produkálhat ilyesmit... Bár, valamelyik youtube-os video megjegyzésében mintha azt olvastam volna, hogy ezt nem is Caccini irta, de lehet hogy ez csak rágalom volt...

A pihentető kitérőt követően áttanulmányoztuk kissé az Eben darabot (van mit javitani), és elővettük a kissé háttérbe szorult Csesznokovot. Ezenkivül belenéztünk a Laudába is.

Anna körbeadott egy próbatervezetet, amit- ha mindenki kitölt- tudnánk hasznositani, mert megtudható belőle, hogy ki mikor ér vagy nem ér rá próbára jönni, és akkor ugy lehetne készülni. Preveza a nyakunkon van, ha addig a görögök nem csődölnek be és az isteneik is akarják hogy eljussunk.

Előtte azonban lehet hogy szerveznénk egy kisebb házi hangversenyt közösen a Vándorokkal, előadhatnánk a versenydarabjainkat, jó lenne első drukk levezetésének és közösségépitésnek is talán.

Gyertek szerdán, addig is szép napokat Nektek!

Melinda

süti beállítások módosítása