Április 18-i próbánk

 2012.04.19. 12:43

Aki azt gondolná, hogy 4 hete nem volt próbánk, az nagyot téved, csak én voltam az a rest, aki elhanyagolta a beszámolókat, valamint el is mulasztottam 1 próbát megint. De most ujult erővel irom monológomat.

Hogy jó hirrel kezdjem, már csak egy hüvelykujjnyi pénzforrás hiányzik ahhoz, hogy el tudjunk menni Prevezába, és ez lehet hogy áthidalható. Felvetődött hogy esetleg együtt utaznánk a Vándor Kórussal, akik szintén készülnek. Ha egy busszal el tudnánk menni, az anyagilag mindkét kórusnak könnyebbség lenne. Igaz, akkor nagyon kéne alkalmazkodnunk egymáshoz, de szerintem ez kivitelezhető az ügy érdekében. Persze az a magánvéleményem, hogy szerződésszerüen, leirva kellene megállapodnunk az utazás részleteiről a másik kórussal.

Rövid beéneklés után rá is tértünk a prevezai darabokra, lévén hogy a május 6-i koncertre össze kell álljanak a müvek. Jó uton haladunk.

Először a közös dalt vettük át, szólampróba segitségével Johann Baptist Vanhal Te Deum c. darabját. Nem tul nehéz, vegyeskari mü, bátran be lehet még kapcsolódni annak aki nem ismeri.

Ezután a megszokott darabok ismétlése folyt, a Lauda belépéseit gyakoroltuk, majd végig és énekeltük, ez már egész jól szól. Utána a Domine, non sum dignus következett, ezzel is jól állunk már. Végül a De Angelis zárta a napot, na ez még hagy kivánnivalót, de mint tudjuk a szerző és zaklatott kora tette ilyenné ezt a müvet, és nekünk meg kell szeliditenünk... Sikerülni fog.

Igyekszem a jövőben nem elkanászkodni és a megszokott rendszerességgel tudósitani az olvasó üzemmódban lévőket a kórusunkban rejlő csillogási lehetőségekről.

Jövő szerdán rövid egyesületi gyüléssel kezdünk, kérünk tehát mindenkit, aki él és mozog, hogy jöjjön a próbára, ami amugyis a béke és nyugalom szigete a vad élettel szemben. Érdemes nálunk kikapcsolódni!

Addig is mindenkinek szép tavaszi napokat!

Melinda

süti beállítások módosítása