Március 7-i próbánk

 2012.03.09. 19:50

Meglátszik, hogy figyelemmel kiséritek az online hirdetési felületeket, mert az utóbbi időben megszokottnál jóval többen megjelentetek ezen a próbán. Ugy látszik az össztámadás eléri a hatását, hiszen ez nemcsak a blognak, hanem Anna e-mailben irt felhivásának is köszönhető. Na azért még nem dőlhetek hátra, tehát továbbra is buzditok mindenkit, hogy hagyjátok otthon a gondokat és gyertek próbára, mert mindjárt itt lesz az a julius és a buszon zötykölődve nem kényelmes Orbánt tanulni...

Azon tünődöm, mikor érik be a gyümölcs. Hétről hétre magyarázza Anna a beéneklések során, milyen gondolkodással könnyithetünk a torkunkon, és mi ezt minden szerdára elfelejtjük (tisztelet a kivételnek). Pedig csupa szépre kell gondolnunk, pl. elképzelhetünk egy 500 km/h-s sebességgel közlekedő légpárnás vonatot, amely a föld felett suhan mondjuk Svájcban. Ha megvan a gondolat, máris könnyebben jönnek elő a szépen formált hangok. Ez a valóságban is igy van, amint Anna eszünkbe juttatja, azonnal könnyebb minden... Meg aztán, hogy melyik magánhangzót honnan szedjünk elő. Mikor erre figyelmeztet, rögtön látjuk belülről a folyamatot és ez hallatszik is.

Ezen az estén egy régebben énekelt Eben darabot vettünk elő, De Angelis a cime. Hát nem hangzik még angyalian... de eléggé egzaltált a ritmusa, és talán annak is köszönhető... mint kiderült, 20. századi szerző, hát az élet viharai megtéphették őt a darabjával együtt. Különös tapasztalat, hiszen ezt már előadtuk szereplésen, aztán erről is kiderült, hogy nagyonis van mit finomitani rajta.

Eben után az Orbán Laude következett. Mondhatni, hogy eljutott abba a fázisba, hogy képesek vagyunk végigénekelni (na nem előadásszerü szinvonalon), és igy szinte egybeforrva, hirtelen értelmet kaptak a részei. Az összes jelenlevő kórustag találkozott már egyes soraival, igy tudtunk szárnyalni a tanulással, és mostmár meglátszik rajta, hogy egyszer majd tisztességesen elő fogjuk tudni adni.

Végezetül Victoria: Domine, non sum dignus c. müvét gyakoroltuk. Hát már erre is kezdünk méltók lenni, és egyszer majd a lelkünk is meggyógyul talán attól a tudattól, hogy rendesen megtanultuk. Kezd összeállni, és igazán szépen és harmonikusan szól. Jelzem, mint korábban is tettem már, hogy sokkal énekelhetőbb, mint a másik Victoria volt, igy ha valaki még habozna, hát emiatt ne fájjon a feje, hanem jöjjön megtanulni!

Társadalmi életünk szempontjából is fontos volna, hogy gyertek próbára, mivel fel kell állitanunk egy "bizottságot" akik majd képviselik a kórusunkat a feljebbvalóknál, de meg kell beszélnünk, hogy mit akarunk egyáltalán, és azt hogyan. Mert lehet képviselni 6 embert is, csak utána majd a többi 10-nek nem fog tetszeni amit kiagyalunk mindannyiunk képviseletében. Meg aztán a jövő generációja is kicsi még, sőt egy részük meg se született, nem tudunk még számitani rájuk, kénytelenek vagyunk a jelenlegi emberanyagra alapozni a közeli jövőnket. Ugyhogy segitsetek légyszi!!!

Gyertek minél többen jövő szerdán!

Addig szép napokat Nektek remélem hamarosan valóban tavaszodik majd és előkerültök.

Melinda

 

süti beállítások módosítása