Arra gondoltam ezen a gyönyörű napsütéses délutánon, hogy a tegnap esti próba összefoglalójának nem a szokásos témát választom (mit és hányszor énekeltünk). hisz szerintem mindenki tudja, hogy Brittent nyúzzuk most már több hónapja. Hanem azt, hogy vajon hova tűnt a kórus? Mert (és megmondom őszintén én sem voltam minden próbán) de mintha elfogyott volna a lelkesedés kedves kórustársak.

Tudom, tudom utálatos már ez a nyavalyás tél,

kutya_1359638821.jpg

azon belül (véleményem szerint is) a legnehezebb a január, betegek vagyunk, hidegek és sötétek már a kora délutánok is, ki a fene akar ilyenkor kimozdulni DE terveink vannak, voltak és lesznek!!! Kérlek ne feledjétek, hogy ebben az évben erre a két nem kicsiny feladatra mondtuk ki az áment:

1. CD felvétel második részének felvétele. Ha memóriám nem csal ezt tavaszra terveztük. De tegnap este amikor megkérdeztem Annát, akkor lehet e már kicsit körvonalazni melyik hónapban lesz, azt mondta szomorkásan (aztán lehet, hogy nem volt szomorú csak én képzelődtem), hogy nem mer tervezni, mert ki tudja mikorra lesz a Britten olyan állapotban. Ennyi emberrel pedig nem lehet tervezni.

2 Augusztus Olaszország. Mivel én fordítottam Annának a pályázati anyagot, tudom hogy március 31-ig kell legkésőbb jelentkezni. Addigra meg nagyjából kellene látni kivel, mivel, milyen tervekkel lehet elindulni.

A bejegyzés nem szemrehányás, nem vagyok Anna szócsöve, össz-vissz annyit vettem észre hogy kb. mindig ugyanaz a 8-10 ember csücsül minden próbán, s gondoltam lelkesítő blog bejegyzést írok. Mert, ahogy Melinda is írta már többször, sajnabandi így nem lehet haladni.

Ki fogja kérem szépen helyettem szépen énekelni a nyitó (Procession) tételt a Brittenben? Nekem ugyanis sokszor olyan magas, hogy ha az én hangom lesz a legjobban hallható a CD-n ebben a tételben, akkor azt nem nagyon küldjük sehova :)

Szó, ami szó...SÜT A NAP, CSICSEREGNEK A MADARAK, MEGÁLLÍTHATATLANUL JÖN A TAVASZ gyertek, gyertek Ti is próbára.

Jövő héten szerdán lesz próba, de utána héten pedig szombaton (február 16).

PDóri

Január 23-i próbánk

 2013.01.28. 10:43

Mindenkitől elnézést kérek, aki a mai napig hiába kereste a bejegyzésemet. Történt 1 kis malőr, a gépemen korábban folyton bejelentkezve voltam, ami valahogy eltünt és nem tudtam rájönni a jelszavamra, sőt már a megadott mélcimemben sem voltam biztos. Végül kinomban uj jelszót kértem... Cavinton...

Hogy akkor a lényegről is szó essen, a legutóbbi próbán kissé megcsappant létszámmal vettünk részt, de ahogy mondani szokás, minden rosszban van valami jó. Kiváló jó szólampróbát tarthattunk a megjelent (szinte állandó) mezzónak és a kevéske altnak. Nagyon jó alkalom volt rá, hogy hangszinünket egymáshoz igazithassuk, ami érdekes módon az összeszokott mezzonak is észrevehető gondot okoz, de ezuttal jól sikerült fülelni egymásra. Az altnál más jellegü gondokat sikerült megoldani, ugyhogy szerintem lehetne ilyen próbákat máskor is beiktatni.

A szokásos Britten darabot gyakoroltuk most is, a 2., 4., 5., 8. tételeket vettük át. (Remélem jól emlékszem)

Szerdán ismét lesz próba, kéretik jönni aki tud!

Addig is mindenkinek szép napokat,kitartás, jön a tavasz, hosszabbodnak a nappalok végre!

Melinda

süti beállítások módosítása