Április 22-i próbánk

 2013.04.25. 13:55

Szokásunktól eltérően hétfőn gyültünk össze, a szerdai próba helyett. Elég sokan voltunk, és mindjárt az elején kis rossz hirrel inditott Anna: Nem megyünk Arezzoba. De majd eljutunk máshová, ugyhogy az elkezdett darabok tanulását nem függesztjük fel.

Lévén azonban, hogy a május 4-i cd felvétel itt van a nyakunkon, be is vetettük magunkat az áldott jó Britten 8-as és 4-es tételekbe. Illetve az 1. és a 10-es is teritékre került, mielőtt elfelejteném! Viszont ujra gyönyörködhettünk a szólórészekben is, kiegészülve az alt 8-as tételbeli koronájával, amit Ági nyujt nekünk, és hát ezek mellett -valljuk be- nehéz emlékezni a többi részre, pedig azok mind egy szálig különlegesek és szépségesek. Remélem sikerül maradandót és igényeset alkotni majd belőlük jövő szombaton!

Folytattuk még a megkezdett Gyöngyösi: Beatus vir c. müvet, és felelevenitettük a Horae első oldalát.

Ezen a héten találkozunk még, hiszen szombaton is van próba, délelőtt, gyertek hát Hölgyek énekelni, hogy méltóképpen ünnepelhessük a ZENE eljövetelét.

Addig szép napokat Nektek!

Melinda

Április 17-i próbánk

 2013.04.19. 20:46

Ezen a szerdán nagyjából a szokásos létszám jelent meg, viszonylag kiegyensulyozott szólamarányokkal, ugyhogy ütős kis próbát tarthattunk.

Közeledve a cd felvétel időpontjához, ujra elővettük Brittent, ami az utóbbi próbákon csak takarékon szerepelt. Most a 4. 5. és 6. tételt vettük elő, Rita gyönyörü szólóéneklését is élvezhettük. Én pl. annyira élveztem, hogy kb a 3. nekifutásra sikerült belépnem ott ahol kellene. Visszaszámlálunk a felvételt illetően, már csak 2 próba és itt van! Szépen alakul, remélem a legjobb formában leszünk és el is készülünk vele addigra.

Gyakoroltuk még a Gyöngyösi darabot, ami szintén kezdi a formáját mutatni, mivel osztódni tudtunk Nórának köszönhetően, igy szólampróbát is tartottunk belőle. És a Palestrinát is végignyomtuk, bár az csak helyenként volt (nekem) ismerős.

Kaptunk egy szép köszönő levelet amiért részt vettünk a dijátadó ünnepségen, valamint egy kis anyagi hozzájárulást is kaptunk egy városi pályázaton, ugyhogy alakul Arezzo!

Gyertek minél többen énekelni, most legközelebb hétfőn találkozunk, rendhagyó módon, mivel jövő szerdán nem lesz próba.

Addig szép napokat Nektek, élvezzétek a nyárias tavaszt, végülis a naptárnak megfelelő a hőmérséklet, csak igy a fél év tél után kicsit hirtelen jött.

Melinda

Április 7-i próbánk

 2013.04.09. 12:22

Ezen a héten rendhagyó módon vasárnap, egy kis fellépéssel egybekötve tartottuk a próbánkat. Lévén hogy elmaradt a havazás miatt március 15., az okosok előrelátóak voltak és a most pótlásra került ünnepséget már eleve a szinházterembe szervezték, igy nem érhetett meglepetés a továbbra is télies idő miatt. A rövid szereplés alkalmával a Himnusz után Bartók: Bolyongás, és Kodály: Egyetem-begyetem c. müveit adtuk elő, ezek jól sikerültek.

A fellépést megelőzően és azt követően pedig kihasználtuk a nagy létszámot, és jót gyakoroltunk.

Gyöngyösi Levente: Beatus Vir c. darabjának megtanulásába kezdtünk már pár hete, és most kezd már összeállni, rövid szólampróba után az utolsó másfél oldalt nagyjából össze is illesztettük. Sort keritettünk még a Britten darab 2. és 8. tételére, amik még mindig problémásak itt-ott, de szépen érik az is. Többre nem volt idő, lévén hogy a fellépés darabjait is át kellett azért énekelni.

Rita nagyon kedves volt hozzánk és kaptunk Tőle egy kis meglepi sütit, nagyon finom volt, ezuton is köszönjük!

A következő hetekben kicsit változatosan fogunk próbálni, Anna körlevélben tájékoztatott mindenkit, légyszives olvassátok el a tudnivalókat. Legközelebb április 17-én találkozunk, addig is szép napokat Nektek, állitólag érkezik a tavasz, használjátok ki a szépnek igérkező napokat, ugyis vége lesz egyszer! Vagy visszajön a tél, vagy kitör a 30 fokos kánikula...

Melinda

Március 23 hárfás próba

 2013.04.03. 16:58

Ági összefoglalója:

A mai pesti próbát Melcsi kihagyta - úgyhogy én foglalom össze:
Köszönet mindenkinek, hogy (aránylag) pontosak voltatok/voltunk! Egy csodaszép teremben gyülekeztünk, beéneklés, aztán már mehettünk is a nagyterembe.
Megismertük Klárit, aki hárfán kísér minket, és szépen sorban végigénekeltük a tételeket. A 2-es (Wolcum) majdnem kimaradt, de aztán mégsem.
Ismerkedni kellett a hárfával, de Anna több helyen felhívta a figyelmünket, hogyan segít az intonálásban a kíséret. Sok helyen magunktól is "szárnyakat kaptunk", annyit adott a tétel hangulatához a hárfa kíséret: máshogy szól, más a karaktere a hangnak. Szóval aki ebből kimaradt - lemaradt :-)
Továbbra is van mit csiszolgatni hangképzésben, karakterben, Anna pedig Klárival "egyeztet", hogy mit hogyan képzelt el.
Szó volt arról is, hogy április 7-én kb. 5 percet kell énekelni, de ha már összegyűlünk, tartunk egy hétvégi próbát is. Kivételesen nem az előző heti, hanem a következő: 10-i próbát váltjuk ki ezzel az alkalommal.
Ami még NAGYON fontos:
Bartók: Bolyongás és
Kodály: Egyetem-begyetem
lesz az ünnepi műsor. Ez a két kotta legyen nálatok addig minden próbán, mert biztos átvesszük valamelyik alkalommal, és a kottatárban korlátozott példányszám van.
Ha valamire rosszul emlékszem, javítsatok ki! És gyertek próbára!!!

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása