2012.január 4-i próbánk

 2012.01.06. 20:44

Boldog Ujévet kivánok ezuton is mindenkinek!

Ezévi első próbánk meglehetősen álmosra sikeredett, amit bizonyára az emberiség téli álmának hiánya okozott. Mivel sajnos nem rendelkezünk 2-3 havi szabadsággal hogy csendesen kivárhassuk a tavaszt, mindenkit értesitek, hogy a munkát ujult erővel megkezdtük.

Január 22-én a Magyar Kultura Napja alkalmából  mi is megmutatjuk mit tudunk, erre készülünk.

A pontos müsor még nem biztos, azt hiszem, de magyar szerzők müveivel fogunk fellépni, melyek közül a következőket gyakoroltuk:

Bartók: Ne hagyj itt

           Resteknek nótája

           Leánynéző

Kodály: Egyetem begyetem

és a Szerelem emléke, aminek nem szedtem még elő a kottáját és szégyenszemre nem tudom a szerzőjét.

Nehezen jöttünk bele az éneklésbe, most valahogy nem ment ugy ahogy kellett volna, pedig igazán jó hirrel kezdődött az év, ami fel kellett volna dobja a hangulatot. Mivel a prevezai kórusverseny elérhető közelségbe került. Van még ugyan egy-két akadály, de ez szerencsés év lesz és egészen biztos hogy megugorjuk és kijutunk.

Tehát innen üzenem minden kedves olvasó üzemmódu látogatónknak, hogy a terem minden szerdán nyitva áll 6 órától 1/2 9-ig (kivéve jövő hét, mert akkor pénteken lesz a próba), és várjuk a bátor jelentkezőket, ujakat és ujrakezdőket, gyesről visszatérőket, akik szeretnének egy jó csapatban igényes müveket magas szinvonalon megszólaltatni.

"Ó jertek énekeljünk (kánont mert az olyan vig!)"

A jövő héten a próba PÉNTEKEN lesz, ne felejtsétek el! Gyertek Lányok!

Addig mindenkinek szép napokat és legalább éjszaka nyugodt téli álmokat kivánok!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr263525139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsÁgi 2012.01.08. 12:42:48

Hali!
Ha valakinek szép rendben (mondjuk ABC szerint) vannak a kottái, a Szerelem emlékét K-nál (Kocsár) keresse! Ha időrendben, akkor... azt hiszem 2011.ősz, de erre nem esküdnék meg. Aki meg csak úgy, bedobálva tárolja a kottákat - az kénytelen egyesével átnézni mindent. Javaslom: kezdje az utolsóval, amit kézbe venne, mert az szokott lenni a keresett dolog :-))
Bocs! Ez írásban elég kioktató. Ha az arckifejezést hozzá rajzolhatnám, és a hanglejtést lekottázhatnám, tudnátok, hogy csak vicceltem!

albertmelcsi 2012.01.08. 15:02:24

Valamikor a történelem előtti időkben az én kottáim is élére állitva,abc-ben parkoltak, csak az utóbbi 5-6 év teljes káosza rányomta bélyegét a kedvenc hobbimra (is). Időnként szerencsének tartom, hogy egyáltalán megtalálok valamit. De rémlett, hogy Kocsár...

fűrianna 2012.01.08. 16:13:08

2010. őszén énekeltük a Kocsárt, ha ez valakinek segít... Igyekszem pénteken többet vinni belőle :)

CsÁgi 2012.01.13. 22:19:35

Sziasztok!
Melinda nem volt ma próbán. Hiányoltuk is nagyon!
Kis létszámú, de lelkes csapat jött össze e rendkívüli napon. Áténekeltük Kodálytól a Villőt, de nem csiszolgattuk. Megnéztük Bartók Léánynézőjét is. Nem vészes, nagyobb létszámmal testesebben fog szólni. Főleg, ha mi is beleadjuk a testünket a hangba. Bartók: Ne hagyj itt is kicsit vérszegény és bizonytalan volt egy-két fős szólamokkal. A Leánycsúfolón is igazgattunk ezt-azt.
Nem voltunk restek a Resteknek nótáját átismételni. Alaposabban a Kocsárt (Szerelem emléke), és az Egyetem, begyetem-et néztük át. A szoprán belekóstól Orbán: Laudába is, de azt jövő vasárnap nem énekeljük. Minden más, tehát hét mű lezs a Kultúra Napi műsor. Szerdán hozzátok ezeket a kottákat, és gyertek pontosan! Anna majd elmondja, de 22-én negyed 5-kor gyülekező, öttől indul a banzáj. Az elérhető információk szerint kissé kaotikus a program, de én remélem, hogy lesz ember, aki időben megmondja, mikor melyik teremben énekelünk. Legalább egy órás programra számítsatok!
Tudom, hogy Melindát nem pótolhatom, de a műsort mindenképpen közzé akartam tenni!
Jó hétvégét!

albertmelcsi 2012.01.15. 21:52:12

Dóri, Zsuzsi!

Nem tudnátok Ági bejegyzését kitenni a főoldalra annak érdekében, hogy a próbák rendben követhetők legyenek?
Dóri, elfelejtettem megirni, hogy Neked fogom átadni a posztomat, ha lemondok egyszer!
süti beállítások módosítása