Március 23 hárfás próba

 2013.04.03. 16:58

Ági összefoglalója:

A mai pesti próbát Melcsi kihagyta - úgyhogy én foglalom össze:
Köszönet mindenkinek, hogy (aránylag) pontosak voltatok/voltunk! Egy csodaszép teremben gyülekeztünk, beéneklés, aztán már mehettünk is a nagyterembe.
Megismertük Klárit, aki hárfán kísér minket, és szépen sorban végigénekeltük a tételeket. A 2-es (Wolcum) majdnem kimaradt, de aztán mégsem.
Ismerkedni kellett a hárfával, de Anna több helyen felhívta a figyelmünket, hogyan segít az intonálásban a kíséret. Sok helyen magunktól is "szárnyakat kaptunk", annyit adott a tétel hangulatához a hárfa kíséret: máshogy szól, más a karaktere a hangnak. Szóval aki ebből kimaradt - lemaradt :-)
Továbbra is van mit csiszolgatni hangképzésben, karakterben, Anna pedig Klárival "egyeztet", hogy mit hogyan képzelt el.
Szó volt arról is, hogy április 7-én kb. 5 percet kell énekelni, de ha már összegyűlünk, tartunk egy hétvégi próbát is. Kivételesen nem az előző heti, hanem a következő: 10-i próbát váltjuk ki ezzel az alkalommal.
Ami még NAGYON fontos:
Bartók: Bolyongás és
Kodály: Egyetem-begyetem
lesz az ünnepi műsor. Ez a két kotta legyen nálatok addig minden próbán, mert biztos átvesszük valamelyik alkalommal, és a kottatárban korlátozott példányszám van.
Ha valamire rosszul emlékszem, javítsatok ki! És gyertek próbára!!!

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása