December 7-i próbánk

 2011.12.08. 22:51

  Ugy látom, mégis elfáradtatok a maratoni éneklésben vasárnap, mert ezuttal bizony kevesebben voltunk, mint a szokásos létszám. Pedig, ha eljött volna mindenki, akkor meglepő felfedezést tehettetek volna. Ugyanis lassan visszatérünk a "rendes" kerékvágásba, amit a változatosság fémjelez. Bár az expandert még mindig nyikorogva huzzuk, azért csak megkönyörült rajtunk Anna, és elővettük a kedves régi dallamokat.

Karácsony közeledtével először egy sasoknak szánt kottával ismerkedtünk meg, egyéb állatfaj és mi emberek sem igen tudjuk elolvasni ugyanis, annyira kibabrált vele a technika ördöge. Pedig ha nem titkolná annyira a bájait, akkor gyönyörü dallam és szöveg lenne kiolvasható. Igy szinte hallás utján tanulgattuk ezt a szép éneket Szüz Máriáról. Tavaly hallottuk a karácsonyi ünnepünkön, most pedig mindannyian fogjuk énekelni(cime az nincs neki).

Elővettük az Ave Verumot is, ez most kissé döcögve ment, tul magasnak irta néhány hangját Fauré, ugy a 70%-át neki.

Ha már bemelegitettünk, átismételtük az Üdvözlégy Istenszülő Szüzet is, de azzal is ugy jártunk, hogy állásában nagyon magas lett.

De hogy legyen sikerélményünk is, visszakaptuk a Britten darabot, a There is no Rose és a This little Babe szerepelt. Minden ellenkező hiresztelés ellenére a szöveg (némi tájszólással tarkitva) egész gyorsan megy már. Van remény arra, hogy olyannyira megtanuljuk ezt a müvet, hogy majdan ismét elmerészkedhessünk vele egy cd felvételre. Részemről állok elébe!

Kedves Lányok, a jövő szerda a kötetlen pihenés és beszélgetés jegyében zajlik majd, várhatóan meghitt karácsonyi ünnepünk lesz az egész évi kitartó munka után. Batyus jellegü estére készüljetek, enni-innivalóval gyertek, mindenkit szeretettel várunk a szokott időben és helyen. Én sajnos előre láthatólag nem leszek ott, vagy csak a végére fogok beesni, a kislányom hasonló jellegü elfoglaltsága miatt. Ha igy történne, akkor ezuton kivánok mindenkinek békés, boldog Ünnepet, azzal akit szeret, aztán meg Boldog Ujévet, és jövőre ujult erővel hasznos próbákat, gyönyörü dallamokat és szép sikereket!

Addig is szép napokat Nektek!

Melinda

Karácsony koncert meghívó

 2011.12.07. 15:48

A CD felvétel miatt idén sajnos már nem maradt időnk, energiánk felkészülni és megszervezni a karácsonyi koncertünket.

De mivel nem telhet el Advent karácsonyi koncert nélkül, így mindenkit várunk az alábbi szép rendezvényre, ahol sok, kedves kórustársunkkal is találkozhattok.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

A CD FELVÉTEL

 2011.12.06. 14:55

Bizonyára mindenkiben munkált egy kis zabszem, mert ezen a borongós vasárnap délutánon a hirdetettnél jóval korábban érkezett a kórus, még a parkolási nehézségek ellenére is.

A hatékony beéneklés után kezdetét vette az, amire annyit készültünk, A FELVÉTEL. Teltek az órák, egymás után énekeltük fel a tételeket, persze a legnehezebbnek itélt Sanctussal kezdve. Anna stratégiája az volt, hogy először felvettünk egy tételt végig, kiment, meghallgatta, visszajött a hibajegyzékkel, és kezdtük előlről, többször ismételve. Aztán ugy a 6.-8. ismétlés után megegyeztek karnagy és Anna, hogy majd összevágja a hangmérnök.

Igy a tervezettnél végül fél órával hamarabb végeztünk.

A délután embert próbáló volt, de mindannyian becsülettel helytálltunk. Nagyon nehéz volt a hiba ismeretében ugy megismételni egy-egy szakaszt, hogy ne essünk ugyanabba a hibába, és ez nem is mindig sikerült, de végül mégis jó lett.

Én nagyon jól éreztem magam a felvétel közben. Nem gondoltam arra, hogy ez most itt egy sorsdöntő esemény, énekeltem a lehető legjobbat nyujtva. El tudtam engedni magam, sőt azt éreztem, hogy a kórus megint azt hozza, amit mindig lehet tapasztalni a fellépések során, hogy ugy össze tudjuk kapni magunkat. Ez most is igy volt, és közben nem a feszülést éreztem, hanem a hangok szép ivelését, a harmonikus megszólalást.

Közben azt is gondoltam, amit biztosan Ti is megfogalmaztatok magatokban, hogy bizony ez olyan emlékünk lesz, amit majd unokáink is meg tudnak hallgatni, és büszkén mondhatják, hogy "ezen a lemezen a nagymamám énekel".

Azt kivánom Nektek, hogy ez tényleg igy legyen, hogy olyan anyag birtokában legyen ez a kórus, ami valóban minőségi, meghallgatható szinvonalu előadás.

Köszönettel tartozunk Neked, Anna, mert a Te igényes, alaposságra  törekvő lényed hozza ki belőlünk a minőségi munkát. Ugy érzem, jelentős állomásához érkezett a kórusunk, és kiváncsian várom a folytatást.

Ja, a soron következő folytatás szerdán következik, kedves Lányok! Nem elfelejteni, hogy VAN szerdán próba, a szokott időben találkozunk, és mindenkire számitunk!

Melinda

süti beállítások módosítása