December 7-i próbánk

 2011.12.08. 22:51

  Ugy látom, mégis elfáradtatok a maratoni éneklésben vasárnap, mert ezuttal bizony kevesebben voltunk, mint a szokásos létszám. Pedig, ha eljött volna mindenki, akkor meglepő felfedezést tehettetek volna. Ugyanis lassan visszatérünk a "rendes" kerékvágásba, amit a változatosság fémjelez. Bár az expandert még mindig nyikorogva huzzuk, azért csak megkönyörült rajtunk Anna, és elővettük a kedves régi dallamokat.

Karácsony közeledtével először egy sasoknak szánt kottával ismerkedtünk meg, egyéb állatfaj és mi emberek sem igen tudjuk elolvasni ugyanis, annyira kibabrált vele a technika ördöge. Pedig ha nem titkolná annyira a bájait, akkor gyönyörü dallam és szöveg lenne kiolvasható. Igy szinte hallás utján tanulgattuk ezt a szép éneket Szüz Máriáról. Tavaly hallottuk a karácsonyi ünnepünkön, most pedig mindannyian fogjuk énekelni(cime az nincs neki).

Elővettük az Ave Verumot is, ez most kissé döcögve ment, tul magasnak irta néhány hangját Fauré, ugy a 70%-át neki.

Ha már bemelegitettünk, átismételtük az Üdvözlégy Istenszülő Szüzet is, de azzal is ugy jártunk, hogy állásában nagyon magas lett.

De hogy legyen sikerélményünk is, visszakaptuk a Britten darabot, a There is no Rose és a This little Babe szerepelt. Minden ellenkező hiresztelés ellenére a szöveg (némi tájszólással tarkitva) egész gyorsan megy már. Van remény arra, hogy olyannyira megtanuljuk ezt a müvet, hogy majdan ismét elmerészkedhessünk vele egy cd felvételre. Részemről állok elébe!

Kedves Lányok, a jövő szerda a kötetlen pihenés és beszélgetés jegyében zajlik majd, várhatóan meghitt karácsonyi ünnepünk lesz az egész évi kitartó munka után. Batyus jellegü estére készüljetek, enni-innivalóval gyertek, mindenkit szeretettel várunk a szokott időben és helyen. Én sajnos előre láthatólag nem leszek ott, vagy csak a végére fogok beesni, a kislányom hasonló jellegü elfoglaltsága miatt. Ha igy történne, akkor ezuton kivánok mindenkinek békés, boldog Ünnepet, azzal akit szeret, aztán meg Boldog Ujévet, és jövőre ujult erővel hasznos próbákat, gyönyörü dallamokat és szép sikereket!

Addig is szép napokat Nektek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr253449401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása