Április 22-i próbánk

 2013.04.25. 13:55

Szokásunktól eltérően hétfőn gyültünk össze, a szerdai próba helyett. Elég sokan voltunk, és mindjárt az elején kis rossz hirrel inditott Anna: Nem megyünk Arezzoba. De majd eljutunk máshová, ugyhogy az elkezdett darabok tanulását nem függesztjük fel.

Lévén azonban, hogy a május 4-i cd felvétel itt van a nyakunkon, be is vetettük magunkat az áldott jó Britten 8-as és 4-es tételekbe. Illetve az 1. és a 10-es is teritékre került, mielőtt elfelejteném! Viszont ujra gyönyörködhettünk a szólórészekben is, kiegészülve az alt 8-as tételbeli koronájával, amit Ági nyujt nekünk, és hát ezek mellett -valljuk be- nehéz emlékezni a többi részre, pedig azok mind egy szálig különlegesek és szépségesek. Remélem sikerül maradandót és igényeset alkotni majd belőlük jövő szombaton!

Folytattuk még a megkezdett Gyöngyösi: Beatus vir c. müvet, és felelevenitettük a Horae első oldalát.

Ezen a héten találkozunk még, hiszen szombaton is van próba, délelőtt, gyertek hát Hölgyek énekelni, hogy méltóképpen ünnepelhessük a ZENE eljövetelét.

Addig szép napokat Nektek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr285246417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsÁgi 2013.05.10. 16:19:30

Szerdán voltunk annyian, hogy a Gyöngyösi minden szólamára jutott egy ember. Poén volt, de nem igazán "kórusélmény". Törvényszerű, hogy egy nagyobb esemény után "leeresztünk", de amíg új feladatok várnak ránk, nem kéne... Hagyjuk, ez magánvélemyény.
Az évzáró koncert időpontja változott: szombat helyett vasárnap (23-a), mert a BKK-ban más rendezvények vannak. A Kamarateremben szeretnénk tartani, az nem túl nagy, elbír egy Bartókot, vagy Sárközit, mert nem zeng olyan szépen, mint egy templom, de nem is olyan süket, mint a színpad.
A próbára hozzátok a régebbi kottákat! A prevezai program kottáit - aki még emlékszik, mit énekeltetek ott: Csesznokov, Eben, Bartók minden mennyiségben, Sárközi, Wassermann, Orbán: Horé (bár a Lauda-t vittétek). Van a kottatárban is szinte mindenből, de amikor már kiosztottunk 20-25 példányt, nem biztos, hogy marad annyi, hogy mindenkinek újra adjunk, mert a sajátja otthon maradt.
Gyertek próbálni, hogy jó kis hangversennyel zárhassuk az évet!

CsÁgi 2013.09.19. 20:10:56

Sziasztok!
Kicsit elhanyagoltuk ezt a remek oldalt... Azért kommentet írok, mert erről e-mailt is kap mindenki, és talán visszaszokunk ide.
Tehát:
aki lemaradt volna, tudjon róla, hogy szombaton próba az ilyenkor szokott időben. Készülünk (én nem, de hagyjuk a nyelvtant!) a Garda tóhoz. Ehhez tisztába kell tenni olyan műveket is, amiről már azt hittük, hogy tudjuk. Közben lesz a Kórustalálkozó. Okt.6-án vasárnap énekelünk a 9 (!!!) órakor kezdődő misén. Orbán: Kyrie és egy vegyeskari darab, aminek hamarosan megkapjuk a kottáját.
A szombati próbára hozzátok a Sárközit és a Bartókokat, ill. kell az Egyetem-begyetem. Persze legyen nálatok minden, amivel mostanában foglalkoztunk: Lauda, De Angelis, Ludvérc, Szőnyi Salve Regina, Gyöngyösi Beatus vir.
Még egy fontos info: a mise előtti héten hétfőn próbálnánk, hogy összeénekelhessük a Liszt Ferenc kórussal a közös művet. Mise után pedig próbálunk, hogy ne vesszen kárba az a nap, ha már ennyit utaztok két számért.
Remélem, minden fontosat megírtam, és remélem azt is, hogy Melinda nem fog ennyit hiányozni és visszaveszi a blog írását!
süti beállítások módosítása