Október 24-i próbánk

 2012.10.26. 19:01

Elhatároztam, hogy a jövőben megpróbálok nagyon diszkréten és visszafogottan fogalmazni, mert be kellett látnom, hogy tulságosan szubjektiv vagyok. Mentségemre szolgáljon, hogy nagyjából senki nem szokott hozzászólni a bejegyzéseimhez, ugyhogy firkálhatok amit akarok, az eredmény meg kiderül a következő szerdán. Most ki is derült, nevezetesen, hogy nem kéne ugy siettetni a dolgokat, vagyis az angol szöveget. Anna azt javasolta, hogy folytassak ezentul privát levelezést Vele, ha valami bajom van. Ez azért nem hiszem hogy jó lenne, mert akkor mások kimaradnak a dünnyögésemből... Vagy nem is hiányozna senkinek???

Na amig ezen gondolkozom, leirom miből maradtak ki a távolmaradók (KHM KHM).

A szöveg agyba vitele volt ezuttal is a téma, sok tételen át. Csak az 1. és a 8. tételek maradtak ki a szórásból. Mégse tudom befogni a számat azzal kapcsolatban, hogy kinyilvánitsam, több tételnek kifejezetten jót tesz és értelmet ad a szöveg, és többszöri olvasásra nem is olyan nehéz, ezt be kell látnunk! Aki meg kicsit tud angolul (mint én pl,bár tényleg csak kicsit), az gyönyörködhet abban, hogy mennyire illik a zene hangulatához a mondanivaló. Még a szöveg ritmusa is milyen hasonló az egyes tételek vehemenciájához, ezt jól példázza a 10., Deo Gracias tétel, vagy a 3., a There is no Rose. Még ha óangol, akkor is néha érthető, és értelmezhető. Ugyhogy fel a fejjel, németesek, angol nyelven is létezik zenei élet és különben is az angol sokkal lágyabb mint a német, ugyhogy nekünk is kell egy jó darab,ha már nem magyarul énekelünk!

Tudnivaló a következő időszakról az, hogy az őszi szünet ellenére lesz jövő szerdán próba. Valamint november 24-én, szombaton is lesz próba, gondolom 10-től. Mivelhogy december 16-án előadjuk a tudományunkat Brittennel kapcsolatban, tehát kell a gyakorlás!

Gyertek Lányok, addig meg szép napokat mindenkinek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr654871472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása