Januári próbáink

 2014.01.26. 17:16

Két legyet ütve egy csapásra, tájékoztatlak Benneteket a legutóbbi két próbánk eseményeiről.

Sajnos a 15-i szerdai összejövetelünkön elég kevesen voltunk, de azért jó alkalom volt arra, hogy néhány részletet kidolgozzunk több darabban is.

A Szőnyi Erzsébet által jegyzett Salve Regina-ban az első traktusokat ismételtük át, kifejezetten ügyelve az "et spes nostra salve" kifejezések pontos kiejtésére, mivel az nagyon hasonlit az "ecc pecc kimehetsz" kezdetü gyerekmondókára.

Másik gyakorlott darab a Beatus Vir volt (Gyöngyösi Levente), ezt végigénekeltük. Nem könnyü mű, mintha egyre nehezebb lenne, ahogy haladunk benne...

A 25-én, szombaton tartott próbán aztán majdnem teltház volt, ennek megfelelően nagyon eredményes órákat töltöttünk együtt.

Biztos forrásból, de még nem hivatalosan, értesültünk róla, hogy elfogadták jelentkezésünket a Bartók versenyre, ugyhogy remélhetőleg juliusban utazunk  Debrecenbe! 

E hir hallatán azonnal bele is kezdtünk egy uj darabba, Szabó Barna: Tekereg a szél c. müalkotásába. Elég tekergős 4 szólamu darab. Nóra beszélt a szerzővel, és tolmácsolta üzenetét, ami igy szólt: előre is elnézést kér mindenkitől, aki énekelni fogja. Hát majd meglátjuk, talán nem csuklik szegény örökké... Minden oka megvan rá, hogy ezt a nyilatkozatot tegye, mert legalábbis elsőre tényleg nagyon kacifántos. Viszont az első 4 oldalt betekeregtük-keregtük.

Mikor ezen a gyönyörön tuljutottunk, ismerős vizekre evezve, a Horae-t vettük elő, a 3. oldaltól.

Aztán jött megint a Salve Regina.

Ezen a szombaton sokat szólampróbáztunk, nagyon hasznos volt.

Szülinapot is ünnepeltünk, Anna "megint egy évvel öregebb lett és bölcsebb is talán", és ez jó ok volt egy finom torta elfogyasztására, amit Annamari reprezentált nekünk. Isteni finom volt, köszönjük, meg a receptet is, amit már elküldött körmélben. Azért szégyellhetjük magunkat, hogy nem énekeltük el a jó kis szülinapos nótát... Ezuton is, mégegyszer: Boldog Szülinapot Anna!

Jövő szerdán találkozunk, gyertek énekelni Lányok!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr345783549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása