Január 29-i próbánk

 2014.02.03. 13:25

Ezt a szerda estét családias hangulatban, sokat szólampróbázva töltöttük el. Bizonyos előnye van annak, hogy többen nem tudnak szerdánként eljönni, ugyanis ilyenkor van alkalmunk nyugodtan, laikusok számára is követhető tempóban megtanulni egy-egy nehézséget okozó darabot. Igy volt ez most is, Szabó Barna tekervényes darabját lassan átvettük ujból, igy kezd megvilágosodni. Gyógytempóban énekelve észrevehető minden kanyar amit csak beleirt ez az ifju és lelkes titán, reméljük idővel alábbad a hévből és olyat is ir, amit könnyebb befogadni... Ám ha majd egyszer megtanuljuk, szerintem tök klassz lesz, csak győzzük kivárni! Az már most hallható, hogy a szöveg és a dallam nagyon egymásra talál, és bizhatunk benne, hogy mi is rátalálunk egyszer erre a 21. századbeli müre, amit majd 300 év mulva Beethoven zsenialitásához fognak hasonlitani az akkori zenekritikusok.

Következő gyakorlott darabunk a Szőnyi Erzsébet Salve Reginája volt, az csak annyival könnyebb, amennyivel régebb óta tanuljuk.

Levezetésképpen, közkivánatra az angol The Shepherd dallal zártuk próbánkat, az már nagyon gördülékenyen szól, szinte felüdülés volt a sok tekervényes "harmónia" után.

Ha követitek az e-maileket, már tudjátok, hogy ezen a héten szerdán nem lesz próba, viszont február 8-án, szombaton igen! 10-14 óráig tart, várunk Benneteket a szokásos létszámban!

Mindenkinek szép téli napokat addig is.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr115795845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása