Október 3-i próbánk

 2012.10.05. 09:14

A szokásos szerda esti szeánszunk visszatért a rendes kerékvágásba, már ami a tanulandó müveket illeti. Ujból elővettük a csodálatos Britten: A Ceremony of Carols c. müvét. Nem mintha a Mozart-mise kevésbé lett volna gyönyörü, nekem még most is a fülemben cseng. De a Britten -ha lehet ilyet mondani- itt-ott szokatlan hangzása ellenére annyira fülbemászó és izgalmas darab, és ha arra gondolok, hogy ezt lehetőségünk lesz megörökiteni cd-n, hát máris elfog az az érzés, hogy az egészet akarom tudni.

Ettől még messze vagyunk persze, de a korábban megtanult tételekre egész jól emlékszünk, pedig vagy fél éve nem jutott idő rá.

Ezuttal két uj tételt tanultunk meg szöveg nélkül egyelőre, a  4b. Balulalow, és az 5. As dew in Aprille c. fejezeteket. Mindkettő gyönyörü dallamokkal örvendeztet, az 4b. tételben szóló részek is vannak.

Átismételtük a 3. There is no Rose, a 6. This little Babe, és a 8. In freezing winter night tételeket, de mindet szöveg nélkül, pedig (igaz hozzám közel áll az angol) nem lenne nehéz a szöveg sem. De talán majd jövő héten...

Örvendetes, hogy a nyári brigádból többen is ugy döntöttek, velünk maradnak, a távolság ellenére is! Ezt köszönjük, és egyben kérjük, ha van olyan ismerősötök, akivel megoszthatnátok az utazás idejét beszélgetéssel, és hiányzik neki egy énekkar, akkor jöjjön bátran közénk!

A jövő szerda estig mindenkinek szép napokat kivánok!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr244821177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása