November 23-i próbánk

 2011.11.24. 11:20

Hát nem mondhatnám, hogy nagyon ráizgultok a cd felvételre, mert bizony több olyan hiányzó is volt tegnap, akiről nem tudtuk hogy miért nincs velünk. Viszont mi, bátrak és erősek megint hasznos estét tölthettünk az Orbán mise társaságában.

Ez a próba abban hordozta különlegességét, hogy mind a négy tételt végigénekeltük, bár többször is leragadtunk bizonyos részleteknél. Ilyen például a szerencsétlen Sanctus tételnek az {"iiiiin excelsis"} kifejezése (remélem tetszik a kapcsos zárójelem, amit hosszas keresgélésre találtam meg). Gondolkoztam egy kicsit a dolgon, de még mindig nem sikerül, zárójel ide vagy oda. Egyszerübb lett volna valóban zárójelbe tenni és kihagyni a darabból, mert a magánhangzója meg a hajlitás miatt olyan mintha a macska farkára lépnék. Nem hajlik ugy ahogy kellene, csak visit. Lehet hogy tényleg el kéne engedni...

A többivel viszont szerintem már egész jól boldogulunk, na jó még egy kicsit az Agnus Dei szoprán inditása döcög, de ez áthidalható. Legegyszerübb lenne, ha az éles felvétel előtt gyakorolnánk párszor ezt a belépést, és akkor egyszerre menne.

Asszonyok és Lányok, egyetlen próbánk maradt a vizválasztóig, amit nagyon ki kéne használnunk, főleg az összhangzás megteremtésére, de ez csak akkor megy, ha tényleg, mindenki ott van. Tehát a feladat: GYERTEK!!!

Addig is gyakoroljatok otthon, van segitség, youtube, cd, kinek amije van vegye elő mert erkölcsi kötelességünk, hogy valami pazar dolgot nyujtsunk a felvételen!

Mindenkinek szép napokat!

Melinda

November 19-i próbánk

 2011.11.21. 12:13

Ezen a héten rendhagyó módon nem szerdán, hanem szombaton tartottuk a szeánszot, és igy végre majdnem teljes létszámban próbálhattunk. A helyszin sem a megszokott volt, a zeneiskolában, exkluziv környezetben énekeltünk, csodálatos hangú zongora kiséretében.

A heti étlap ellenben a mostanában szokásos fogásokból állt, de kezdenek egyre jobban főzni a boszorkánykonyhán. A változatosságot mostmár főleg az okozza, hogy nem nyeljük le ugyanazt a falatot háromszor, mert már elsőre sikerül egész jól megemészteni. Ha igy haladunk, profi lesz az a cd.

Még két próbánk van december 4-ig.Nagyon kérlek Benneteket, hogy minél többen gyertek, tényleg nagyon el lehet mélyülni a darabokban. IGaz, hogy már kifelé haladunk, lassan összegezzük mindazt az aprólékos munkát, amit 2 hónapja végzünk ezzel a misével, de még mindig találhatunk halvány foltokat, szóval nincs még teljesen készen a művünk.

GYERTEK SZERDÁN!

Mindenkinek szép napokat addig is, ha kiláttok a felhők és a köd alól!

Melinda

süti beállítások módosítása