Február 29-i próbánk

 2012.03.01. 12:38

Igazán sajnálhatja, aki elmulasztotta a tegnap estét velünk tölteni, mert ilyen alkalom csak szökőévben egyszer van, mivel pont szökőnap volt tegnap. Plusz a lányom is ott volt, aki- bár látszólag rajzolt és fütyült az egészre- beszámolót tartott az itthon maradt férfiaknak, és ebben az első emlitendő a megjelentek pontos száma volt.

Kis prózával kezdtünk, a kórusok gyülése és az őszi fesztivál volt a téma, de mindannyian kellenétek hozzá, hogy megfelelően képviselhessük az érdekeinket.

Aztán rátértünk az éneklésre, és összeraktuk a Victoriát, egész szépen szólt. Ezt az Orbán: Laude követte (Emesének ez tetszett a legjobban), amit viszont nem illesztettünk össze, pedig már ugy belejöttünk! Na majd a jövő héten. Végül elővettük a Britten: This little Babe tételét, amit a szöveg hátrafelé memorizálásával gyakoroltunk, majd az este csattanójaként végig is énekeltünk, méghozzá zongorával.

Közfelkiáltással meg kellene szavazni, hogy kibővitsük nőikarunkat a tagok gyermekeivel, mert lassan többen lesznek mint mi. Érdekes szinfoltja lenne a fellelhető müvészeti csoportoknak, nem gondoljátok? Vagy lehetnénk családi kórus, férjekkel is kiegészülve. Más módját nem látom jelenleg a tagtoborzásnak, pedig tevékenykednünk kellene ezen a téren, mert hamarosan szülési szabadságra mehet a kórusunk.

De egyelőre az érintetteknél pocakban a baba, ugyhogy gyertek!!! Ráadásul kitavaszodott, ez meghozza majd a kedveteket is!

Szép napokat Nektek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr694268631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsÁgi 2012.03.08. 16:06:40

igen-igen-igen!
Én vállalom, hogy összeülök a többi kórus képviselőjével, de tudnom kell, hogy mi mit szeretnénk, mit vállalunk. A szakmai kérdések Izoldára tartoznak - gondolom - megbeszéli Annával és Kálmánnal, de a többi nekünk és rólunk szól. A megbeszélésen Sziku földobott néhány ötletet (családi nap a kórustagok hozzátartozóinak főzöcskével, játszóházzal), amit nem feltétlenül fogadott nagy ováció. Várom az ötleteket, hogy mitől éreznétek a mi ünnepünknek ezt a 2-3 napot, amit már/még nem nevezhetünk fesztiválnak. Tudni szeretném, mi az, amire azt mondhatom (majd, ha összeülünk), hogy "igen, ebben benne vagyunk", "nem, erre mi nem vagyunk vevők". Szeretnék ötleteket vinni, hogy ne csak "fikázzam" mások elképzeléseit. Olyan programjavaslatokat várok, amire Ti/Mi is szívesen elmegyünk, és nem csak a "kötelező"koncertet énekeljük le. Ne október elején beszélgessünk róla, hogy mit kellett VOLNA, hogyan kellett VOLNA. Segítsetek, hogy ne csak hírnök legyek, hanem aktív képviselő!
süti beállítások módosítása