November 9-i próbánk

 2011.11.10. 15:27

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom a dec.4-ét, és főleg az azutáni próbát, mert azt remélem, hogy csupa uj dolgot irhatok majd akkor.

Most viszont csak ismételni tudom magamat, mert az utóbbi néhány próba meglehetősen egy kaptafára alakult. Nem szemrehányásként irom ezt, mivel közeledik a cél, világos, hogy a cd anyaga van teritéken.

Ezuttal is az Orbán misét vettük, Sanctus, Agnus Dei és Gloria tételeket, a módszer is a multkori volt (nehéz is visszaszokni hogy élesben csak 1x kell énekelni az ütemeket, és nem 3x).

Remélem hallható lesz majd a felvételen, hogy mennyit gyakoroltuk, mert tényleg, ennyit még soha egyetlen művet nem próbáltunk, mint ezt. És az a megdöbbentő, hogy már többször előadtuk, mégis ennyi a gyakorolnivaló rajta.

Személy szerint én tegnap zuhanyzás közben gyakoroltam az "in excelsis"-t, mivel nekem az megy legkevésbé, és a következőket vontam le: Amig csak artikulálás nélkül, szabadon eresztettem a hangomat (épp fogmosás közben), addig minden meglepően tökéletesnek hangzott. De gyanus volt, ezért magánhangzós gyaksit is végeztem. Akkor is elég jól ment. Végül mássalhangzókkal énekeltem, és akkor csődbe is került az egész. Mert az a vacak iiiii hajlitva már maga olyan mint amikor egy gyerek visit, ha meg hozzátesszük a többit, nagyon kacifántos.

Számot vetettem azzal a ténnyel, hogy életem 44 leélt évéből kb 34-et zenével, énekléssel, szolfézzsal, énektanulással töltöttem (igaz, amatőr szinten). MIlyen lehetett eddig a hangom minősége, ha most ennyit tökölök egy müvel?

Vagy ez csak azért van igy, mert ebből most felvétel fog születni, és azon tényleg a maximumot kell nyujtanunk? Mindenképp hasznos ez a rengeteg gyakorlás, de tényleg, ennyit még soha semmivel nem foglalkoztam kedvtelésből. És bár belefáradok minden próbán, mégis, imádom és örömmel énekelem ujra és ujra, és azt érzem, hogy tökéleteset fogunk alkotni.

Jövő héten SZOMBATON VAN A PRÓBA, el ne felejtsétek Kedveseim!

Extra hosszut pihenhettek, és átgondolhatjátok a müvet addig (hajrá, vasalók!).

Szép napokat Nektek (békés babazsurt nekem)!

Melinda

süti beállítások módosítása