November 2-i próbánk

 2011.11.03. 18:12

Tegnapi próbánk lassan indult ugyan, de végül összeszivárgott a társaság és nagyon aprólékos és eredményes lett az este.

Ha azt gondoltam volna, hogy a módszereket már nem lehet cifrázni, hát alaposan tévedtem. Az egykori Tesla lemezjátszó ujraélesztésén dolgoztunk ugyanis. Ez abból állt, hogy a Sanctus tételt uj formában gyakoroltuk: most az egyes dallamrészeket háromszori ismétléssel énekeltük, mintha elakadt volna a tü, az egész tételen keresztül, először egy szólamban, majd ki-ki a sajátját fujva. Mit mondjak... Az előadásmódunk valóban bővül, hiszen tudjuk már hátrafelé és triplázva is ezt a tételt. És bátran kijelenthetem, hogy mostmár az első strófa, tehát a "Sanctus, saaaaanctus" igazán egységesen és szépen szól. A többi bonyolultabb, dehát az már a 2. oldal meg a még több, azt azért nehezebb nyomon követni. Munkánkat segitendő, beállitottuk azt a traktusszámláló micsodát is, aminek én spec. sose tudom a nevét (elnézést), hát az előirt 100-ra téve elég necces a dolog, de kicsit lassabban egész jó már, a cd-n bizonyára nem fog a hátunk mögött tiktakolni ugyhogy lehet hogy elég lesz a 90 is.

Pihenésképpen a befejező gyakorlat az imádott Gloria tétel volt, de többen már nem imádják...

De ha egyszer eljutunk a csucsra, Lányok, meglátjátok milyen jó lesz, és majd azt mondjuk, megérte! Világhiresek leszünk, mindenki tőlünk kér majd adventi koncertet és meggazdagodunk mindannyian! Ha megérjük a lemezkiadást.

Jut eszembe, a felvételig már csak néhány próba lesz, tehát NAGYON SZÁMITUNK MINDENKIRE, GYERTEK LÉGYSZI LÉGYSZI!!!

Mindnekinek szép napokat a jövő szerdáig!

Melinda

süti beállítások módosítása