Október 26-i próbánk

 2011.10.27. 15:07

Tegnap este ugymond családias próbát tartottunk. Többen betegek, néhányan munka miatt maradtak távol.

Rögtön kezdeném a házi feladattal, azok számára, akik nem voltak ott. Csak hogy le ne maradjatok... Tehát, keressétek fel a legközelebbi lámpaboltot, és jól nézzétek meg az állólámpákat. Látható lesz a talp, melyről jusson eszetekbe kisebb-nagyobb feneketek, kinek amije van. Ha feljebb tekintetek, egy csőszerü létesitmény, ez a gerincoszlopot szimbolizálja. Tetején ül maga a bura, vagyis a Ti burátok, ami a csőről lóg lefelé. A Ti fejetek a szép nyakatokon ül persze, de abból törnek elő a dallamok. Ha hozzáképzelitek a hangotokat, melyet nem a magasba nyomunk, hanem fentről puhán lehelyezünk, máris tudni fogjátok, mit gyakoroltunk tegnap.

És most vegyétek elő a vasalnivalót, gondolatotokat pedig az aktuális tévésorozat helyett a Sanctus tételre irányitsátok (hiszen már tudjuk kivülről). Mire kivasaljátok a heti mosást, hangról hangra áténeklitek ezt a gyönyörü tételt, és vezekeltetek a távolmaradásért.

Komolyra forditva a szót, tegnap ezeket gyakoroltuk:

Orbán: Agnus Dei és Sanctus tételek. Az Agnus Deit még ugy-ahogy mederbe terelve, ahogy le van irva, de a Sanctust mostmár akkordonként visszafelé énekeltük, szerintem előlről-hátulról tudjuk már a hangokat, csak nem az jön ki a torkunkból, amire gondolt a zeneszerző. Nem mondhatnám, hogy nem javult, nagyonis sokat, de az állólámpa csőrésze még gyengécske, folyton billeg ahelyett hogy stabilan tartaná magát. Az Agnus Deiben meg vagy egy oktávval lejjebb kéne vinni a szoprán belépését, vagy nagyon eltussolni a zongorával, vagy megtanulni fentről tálcán nyujtani, de jelenleg még igen nyögünk benne. És mivel a szerző nem fog könyörülni, kénytelenek leszünk megtanulni kulturáltan és hibátlanul belépni és szinvonalon tartani a produkciót. Ezen fáradoztunk este.

Lazitásképpen a csupa dallam Britten: Wolcum Yole tételt daloltuk, ami nem is olyan könnyü mint amilyen első olvasatra volt nyáron.

A betegeknek mielőbbi gyógyulást kivánok, gyertek Lányok a jövő héten, mert vészesen közeledik a cd felvétel ideje és ott nagyon ki kell tennünk magunkért, mert toplistás lemezt kell megjelentetnünk!!!

Melinda

süti beállítások módosítása