A CD FELVÉTEL

 2011.12.06. 14:55

Bizonyára mindenkiben munkált egy kis zabszem, mert ezen a borongós vasárnap délutánon a hirdetettnél jóval korábban érkezett a kórus, még a parkolási nehézségek ellenére is.

A hatékony beéneklés után kezdetét vette az, amire annyit készültünk, A FELVÉTEL. Teltek az órák, egymás után énekeltük fel a tételeket, persze a legnehezebbnek itélt Sanctussal kezdve. Anna stratégiája az volt, hogy először felvettünk egy tételt végig, kiment, meghallgatta, visszajött a hibajegyzékkel, és kezdtük előlről, többször ismételve. Aztán ugy a 6.-8. ismétlés után megegyeztek karnagy és Anna, hogy majd összevágja a hangmérnök.

Igy a tervezettnél végül fél órával hamarabb végeztünk.

A délután embert próbáló volt, de mindannyian becsülettel helytálltunk. Nagyon nehéz volt a hiba ismeretében ugy megismételni egy-egy szakaszt, hogy ne essünk ugyanabba a hibába, és ez nem is mindig sikerült, de végül mégis jó lett.

Én nagyon jól éreztem magam a felvétel közben. Nem gondoltam arra, hogy ez most itt egy sorsdöntő esemény, énekeltem a lehető legjobbat nyujtva. El tudtam engedni magam, sőt azt éreztem, hogy a kórus megint azt hozza, amit mindig lehet tapasztalni a fellépések során, hogy ugy össze tudjuk kapni magunkat. Ez most is igy volt, és közben nem a feszülést éreztem, hanem a hangok szép ivelését, a harmonikus megszólalást.

Közben azt is gondoltam, amit biztosan Ti is megfogalmaztatok magatokban, hogy bizony ez olyan emlékünk lesz, amit majd unokáink is meg tudnak hallgatni, és büszkén mondhatják, hogy "ezen a lemezen a nagymamám énekel".

Azt kivánom Nektek, hogy ez tényleg igy legyen, hogy olyan anyag birtokában legyen ez a kórus, ami valóban minőségi, meghallgatható szinvonalu előadás.

Köszönettel tartozunk Neked, Anna, mert a Te igényes, alaposságra  törekvő lényed hozza ki belőlünk a minőségi munkát. Ugy érzem, jelentős állomásához érkezett a kórusunk, és kiváncsian várom a folytatást.

Ja, a soron következő folytatás szerdán következik, kedves Lányok! Nem elfelejteni, hogy VAN szerdán próba, a szokott időben találkozunk, és mindenkire számitunk!

Melinda

süti beállítások módosítása