2015.április 17-i próbánk

 2015.04.20. 12:10

Amikor a mult heti bejegyzésben mindenkit megjelenésre buzditottam, azt vegyétek nagyon komolyan, mert az utóbbi hetekben kezd ez a péntek kissé "szerdaivá" változni. Pedig pár hét és itt a goriziai verseny, a darabok amiket oda viszünk, nem nagyon könnyűek és mindig új oldalukról mutatják meg bonyolultságukat, tehát érdemes bekapcsolódni a kibogozásukba. Persze tudom hogy a távolmaradásoknak oka van, de olyan más úgy énekelni ha egy szólamban kettőnél is többen vannak és nem hallatszik minden levegővétel.

Mult pénteki próbánkon folytattuk a már megkezdett bogozgatást több darabban is. Először tekeregtünk egyet, de csak két oldalon fújt bennünket át a ciklon. Aztán jött  a Laudi Alla Vergine..., amit mostmár próbálunk ugy megközeliteni hogy figyelembe vesszük a szövegét is. Ez mondható a Wassermannról is, a drámát kell megjelenitenünk miközben pontosan azt csináljuk amit Anna szeretne tőlünk. Közben egy kis Liszt, de ha azt hinnénk hogy a rövidsége miatt hamar tulleszünk rajta, akkor tévedünk, mert azon is van mit szöszölni. Az a furcsa ebben a darabban, hogy nem is magas, mégis hajlamosak vagyunk hamisan énekelni. Az a tanulság, hogy nem lehet egy pillanatra sem lazitani.

Lazitani egyébként majd  a május 9-i koncert után lehet (kicsit), mostmár azt hiszem biztosra mondható, hogy a Bálint családnál (Eszteréknél) leszünk kotta nélkül együtt. Ahogy az e-mailváltásokat figyelem, mindenki készül egy kis finomsággal, hogy a szánkat ne csak beszédre tudjuk használni és hogy következő hétfőtől komolyan és mostmár aztán tényleg elkezdjünk majd fogyókúrázni.

Ezen a héten szombaton találkozunk, Beer Ági iskolájában, a próba 1/2 10-től 1/2 2-ig tart majd. Mindenkit szeretettel várunk, gyertek Lányok!

Melinda

süti beállítások módosítása