Február 19-i próbánk

 2014.02.22. 12:53

Mivel az ilyenkor szokásos betegségek a kórustársainkat sem kimélik, szerda esti próbánkon kislátszámu csoportban ugyan, de elmélyült munkát végezhettünk.

Teritékre került a Tekereg a szél, most a közepétől az utolsó oldalig haladtunk. Aki azt hinné, hogy kitekeregte magát a kedves fiatal szerző, az nagyot téved, a mü második fele sem kevésbé kanyargós, na de tudjuk, hogy a név kötelez! Ilyen cimhez nem is illene egy lágy, harmonikus dallam. Majd egyszer, ha összerakjuk, gondolom tök jó lesz, most egyelőre a "nehéz" az nem erős kifejezés rá.

De hogy ne lankadjon figyelmünk, a Salve Regina is tovább bonyolódott, illetve ott már a hangok megvannak, csak az összeillesztés maradt hátra.

Nagyon jók az olyan szerdák, mikor kevesebben vagyunk, mert lehetőségünk van elmélyülni egy-egy részlet kidolgozásában. De azért jobb lenne, ha többen tudnátok eljönni, mert- mint ugy hirlik- az ördög a részletekben rejlik, és aki kimarad, az lemarad! Tehát minden hadra fogható kórustagra szükségünk van szerdán is ahhoz, hogy minden összeálljon és az ESÉLYESEK nyugalmával indulhassunk a megmérettetésen.

A következő szerdán elmarad a próba, mivel helyette március 1-én találkozunk, ami már a meteorológiai tavasz kezdete. Ezért mindenki kerüljön elő a barlangjából, elmult a tél (nem is volt!), és gyertek egy jót próbálni!

Melinda

Február 8-i próbánk

 2014.02.08. 20:10

Mai, szombati próbánkon végre ismét sokan voltunk, igy össze tudtunk rakni két darabot, annak ellenére, hogy többen voltak, akik kevésbé ismerték még őket.

Két új reménybeli kórustagot is üdvözölhettünk körünkben, reméljük hogy itt maradnak nálunk és élvezni fogják a közös munkát és az eredményeket.

Anna ma mindent megtett, hogy elültesse csiráit a fejünkben, ha már hang nem jött ki a torkán, tehát légyszives emlékezzetek mindörökre, de legalábbis a nyári versenyig mindarra, amit mondott és fog mondani nekünk.

Kivételesen új teremben próbáltunk, ami olyan hatással volt az anyanyelvi képességeinkre, hogy egy rossz napközis csoportra hasonlitottunk leginkább karnagyunk szerint. Igy némi zsongás közepette haladtunk.

Két darabot dolgoztunk ki, elsőként Szőnyi Erzsébet Salve Regináját vettük, egészen jól halad. Igaz, egy szólammal kevesebben voltunk mint amennyi a kottában irva vagyon, de azért ez nem szegte a kedvünket. Ezt a müvet együtt próbáltuk, de a szünetet követően két részre bomlottunk, és szólampróbáztunk a Horae-ból. Mivel többen most találkoztak először ezzel a darabbal, részletesen átvettük, ujból tanulva, ami nem okozott neki nagy hátrányt. A próba végére tulajdonképpen ezt is alaposan áténekeltük.

Néhány információt megosztott velünk Nóra az előttünk álló hónapokra vonatkozóan. A jelentkezésünket hivatalosan is elfogadták Debrecenbe, tehát julius 30-tól augusztus 3-ig várhatóan ott fogunk tartózkodni. Reméljük egészen augusztus 3-ig! Ezt megelőzően, julius 18-20-ig Agárdra készülünk, kórustáborba, és az azt megelőző időszakban intenziven és minél több próbán kell részt vegyünk. Kérlek tehát Benneteket, kedves Hölgyek, amikor csak lehet, gyertek próbára, mert ez a verseny sokkal komolyabb, mint az eddigi próbatételek, sok nagyon jó között akarunk a legjobbak lenni!

Várunk tehát mindenkit, legközelebb szerdán találkozunk.

Melinda

Január 29-i próbánk

 2014.02.03. 13:25

Ezt a szerda estét családias hangulatban, sokat szólampróbázva töltöttük el. Bizonyos előnye van annak, hogy többen nem tudnak szerdánként eljönni, ugyanis ilyenkor van alkalmunk nyugodtan, laikusok számára is követhető tempóban megtanulni egy-egy nehézséget okozó darabot. Igy volt ez most is, Szabó Barna tekervényes darabját lassan átvettük ujból, igy kezd megvilágosodni. Gyógytempóban énekelve észrevehető minden kanyar amit csak beleirt ez az ifju és lelkes titán, reméljük idővel alábbad a hévből és olyat is ir, amit könnyebb befogadni... Ám ha majd egyszer megtanuljuk, szerintem tök klassz lesz, csak győzzük kivárni! Az már most hallható, hogy a szöveg és a dallam nagyon egymásra talál, és bizhatunk benne, hogy mi is rátalálunk egyszer erre a 21. századbeli müre, amit majd 300 év mulva Beethoven zsenialitásához fognak hasonlitani az akkori zenekritikusok.

Következő gyakorlott darabunk a Szőnyi Erzsébet Salve Reginája volt, az csak annyival könnyebb, amennyivel régebb óta tanuljuk.

Levezetésképpen, közkivánatra az angol The Shepherd dallal zártuk próbánkat, az már nagyon gördülékenyen szól, szinte felüdülés volt a sok tekervényes "harmónia" után.

Ha követitek az e-maileket, már tudjátok, hogy ezen a héten szerdán nem lesz próba, viszont február 8-án, szombaton igen! 10-14 óráig tart, várunk Benneteket a szokásos létszámban!

Mindenkinek szép téli napokat addig is.

Melinda