Január 16-i próbánk

 2013.01.17. 11:48

Tegnap este a szokásos létszámban nagyon hatékony próba zajlott. Tovább folytattuk  Britten: A Ceremony of Carols c. darabjának kivesézését.

Megtudhattuk, hogy milyen összefüggés van a fejünk és a testünk között: ez szelelő torkunk, melyet mindig nyitva érdemes tartanunk, ha emberi hangot szeretnénk villantani éneklés közben. Ha ügyesen az eszünkbe véssük ezt az aranyköpést, mindjárt könnyebb lesz hajlitgatni, amire van bőven lehetőségünk.

Ezuttal sorrendben haladtunk, rögtön az első tétellel kezdve, ami szintén rejtegetett meglepetéseket, hiába tünik könnyünek, énekelhetőnek meg rövidnek is. Később rátértünk a Wolcum Yole! tételre, aminek a hajlitásai nagyon nehezek, és itt jöhet be a a szelelésre gondolás, ha sikerül, akkor azért énekelhetővé válik. Lassú menetben már tök jól megy, de egyelőre gyakorló tempóban haladtunk vele. Kiváncsi vagyok rá ha majd begyorsitunk, milyen lesz!

Jött aztán a gyönyörü Balulalow tétel is, hát az olyan csodálatos, és szerintem egész jól is megy, gyorsan áténekeltük. Annál nehezebb volt ujból az In freezing winter night, ezt végre szöveggel gyakoroltuk.Mivel lassu tétel, ezért a szövegnél nem kell kapkodni a fejünket, de a hangok magasak benne, és a mezzonak azért nehéz! De nagyon szép.

Végül átismételtük a Deo Graciast, még azon is van mit gyakorolni.

Asszonyok, Lányok, akik még nem tiszteltek meg bennünket ezévben látogatásukkal, ne habozzatok, gyertek énekelni!
 Jövő szerdán találkozunk!

Addig szép napokat Nektek!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr905023264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása