2013. január 9-i próbánk

 2013.01.10. 18:05

Hát akkor ujból, és mindenkinek mégegyszer, Boldog Ujévet kivánok!

Az ujév első próbáján nagyjából a szokásos létszámban jelentünk meg.  A beéneklésünk kicsit álmosra és haloványra sikeredett, és meglepően rövid volt. Majd rögtön bele is vágtunk a lecsóba, és folytattuk az eddig kidolgozatlan Britten-tételek elmélyitését. Nem hittem volna hogy a fortékat ennyiféleképpen lehet értelmezni és főleg előadni, ahogy Anna tőlünk kéri, de megigérhetem, hogy megbirkózunk a feladattal!
Szinte hiányzott a lalázás, és ime, több heti kihagyás után visszatértünk  a kaptafához, és eképpen gyakoroltuk a 8. tételt (In Freezing Winter Night). Mondjuk elég nehéz már a dallam is, illetve nem is az, de vannak bonyolult részei.

Ha már nekigyürkőztünk, elővettük az eddig pihentetett 2., Wolcum Yole! tételt is, de azt szöveggel. Hogy mennyire kidolgozatlan még, azzal most szembesültünk, de a hajlitásokat ujraértelmeztük és határozottan javult az előadás minősége.

Végül gyakoroltuk kicsit az 5. tételt is, az még nehezen döcögött Karácsonykor, de javitóba tettük azt is.

Anna feltette azt a kérdést, hogy havi 1 alkalommal szerda helyett tarthatnánk-e szombaton próbát, amikor a pestiek is ideérnének, és nagy létszámban gyakorolhatnánk, együtt. Kaptunk egy heti gondolkodási időt, kérlek mérlegeljétek jövő szerdára hogy beleférne-e.

Aki még otthon sz(p)unnyadozik, ne habozzon, jöjjön próbára, mert érdekes és feladatokkal teli időszak következik megint, ezt a Brittent szeretnénk cd-re énekelni tavasszal, és ha jól füleltem, az olaszországi kórusversenyre is elhatározás született. Meg még ami adódik itt év közben, ugyhogy tenger a munka!

Addig is mindenkinek szép napokat, ha esik valami rendesebb hó, vigyétek a gyerkőcöket szánkózni, szivjatok jó hideg levegőt, hogy tiszta tüdővel adhassátok át Magatokat a feladatoknak!

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr475010578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása