Október 31-i próbánk

 2012.11.05. 11:17

Kicsit megkésve ugyan, de remélem mindenre emlékezve próbálok Melinda távolléte miatt írni egy összefoglalót a múlt heti próbánkról.

Az őszi szünet és a betegségekkel teli idő ellenére viszonylag sokan gyűltünk össze a múlt héten. Végigvettük a Britten azon tételeit, melyeket várhatóan a december 16-i százhalombattai Adventi koncerten fogunk énekelni.

1 - Procession,  3 - There is no rose, 5 - As dew in Aprille, 6 - This little Babe, 10 - Deo Gracias

Elhagyva a lalázást, eredeti szöveggel vettük végig a fenti tételeket. Mellyel bizonyos részek valóban könnyebben énekelhetők (főleg azoknak mint pl. én akiknek nehezen megy a számolás éneklés közben :) Azonban vannak részek, ahol nagyon figyelni és gyakorolni kell a szöveget, mert igencsak összeakad az ember nyelve.

Külön öröm volt, hogy sokan jöttek Pestről is a próbára. Hasonló összpróbát november 24-i szombatra tervez Anna, remélem akkor is sokan leszünk.

Addig is megosztanám veletek azt a linket, amit Rita küldött emailben:

http://www.fileposta.hu/richlet/fd?id=40A5D2E550A279A1C5930c8cB519Cd78D0Ad60AdF7E1438a

A linkről letöltehetőek a Britten dalok a Budafoki Kamarakórus 1999-es előadásában. Az alt szólót Forgony Mari énekli.

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr484889896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsÁgi 2012.11.16. 16:29:35

Sziasztok!
A héten (14-én) Melinda nem tudott jönni, így én igyekszem összefoglalni az eseményeket:
Nagyon kevesen voltunk - gondolom - beteg a fél ország. Anna is szegény vörös orral és kámforos "szipákolóval" küzdötte végig a próbát. Énekeltük a Brittent, az elejétől a végéig ahogy írva vagyon, csak kihagytuk a "Wolcum..." és az "In freezing..." tételt, no meg a nagyrészt szóló 4b-t. Előbb egy kényelmes, majd az előadási tempóhoz közelítő "sebességgel" énekeltünk. Pontosítottunk néhány bizonytalan részt, és énektechnikailag is fontos iránymutatást kaptunk. Mindez nagyon kell, mert akármilyen könnyed, egyszerű és szép ez a darab, piszok nehéz jól megcsinálni.
Kézbe kaptuk Kodály: 121.Genfi Zsoltárt. Az Esti dal mellett ez lesz a másik közös mű a többi kórussal. Mind a két női szólam önmagában nehezen követhető, már-már "dallamtalan", de összeénekelve és a férfi szólamokat zongorával pótólva megcsillant valami Kodály nagyszerűségéből. Mindez persze magánvélemény :-)
Jövő héten - 21-én - nem lesz próba, de 24-én nagyon-nagyon fontos lenne, hogy minél többen legyünk! Bár nagyon korán van reggel 9 óra, de muszáj akkor kezdenünk, hogy legyen idő mindenre. Anna vázolta a "forgatókönyvet: beéneklés és néhány részlet áténeklése, 10-től egyesületi ülés (nem halasztható tovább, hiszen Magyar János és Lujzika már nyáron bejelentette, hogy lemond, és kell valaki helyettük, akit meg kell választanunk). Nóri 10-től 12-ig tud velünk lenni, így hozzá (is) kellett igazítani a menetrendet. Ha hamar letudjuk a hivatalos részt, több idő marad a zongorás próbára. Fontos, hogy ezt az egyesületi dolgot ne kezeljétek úgy, hogy " úgysem érdekel, ráérek később menni", mert ennek a választásnak, meg a beszámolónak, magának a gyűlésnek vannak bizonyos formai és létszám követelményei, és ha 10 után szivárgunk be egyesével, csak az idő megy érdemi döntések neélkül - no meg raboljuk azok idejét, akik 9-re pontosan megérkeznek.
Jó hétvégét, kellemes pihenést! Vigyázzatok magatokra, a hangotokra, a betegek pedig gyógyuljanak szorgalmasan!
Ági

PDóri 2012.11.21. 11:56:01

@CsÁgi: Szia! Ha jól látom felvettelek mint szerkesztő a blogba csak elfogadásra vár nálad. Megnéznéd, hogy kaptál e értesítést erre az email címrE: bicsaszi@gmail.com? Ha nem akkor még egyszer beállítom, hgy legyél te is szerkesztő, hogy ha írsz összefoglalót, akkor ne mint komment, hanem mint bejegyzés tudjad írni és akkor rögtön látható a blogon.
süti beállítások módosítása