Február 8-i próbánk

 2014.02.08. 20:10

Mai, szombati próbánkon végre ismét sokan voltunk, igy össze tudtunk rakni két darabot, annak ellenére, hogy többen voltak, akik kevésbé ismerték még őket.

Két új reménybeli kórustagot is üdvözölhettünk körünkben, reméljük hogy itt maradnak nálunk és élvezni fogják a közös munkát és az eredményeket.

Anna ma mindent megtett, hogy elültesse csiráit a fejünkben, ha már hang nem jött ki a torkán, tehát légyszives emlékezzetek mindörökre, de legalábbis a nyári versenyig mindarra, amit mondott és fog mondani nekünk.

Kivételesen új teremben próbáltunk, ami olyan hatással volt az anyanyelvi képességeinkre, hogy egy rossz napközis csoportra hasonlitottunk leginkább karnagyunk szerint. Igy némi zsongás közepette haladtunk.

Két darabot dolgoztunk ki, elsőként Szőnyi Erzsébet Salve Regináját vettük, egészen jól halad. Igaz, egy szólammal kevesebben voltunk mint amennyi a kottában irva vagyon, de azért ez nem szegte a kedvünket. Ezt a müvet együtt próbáltuk, de a szünetet követően két részre bomlottunk, és szólampróbáztunk a Horae-ból. Mivel többen most találkoztak először ezzel a darabbal, részletesen átvettük, ujból tanulva, ami nem okozott neki nagy hátrányt. A próba végére tulajdonképpen ezt is alaposan áténekeltük.

Néhány információt megosztott velünk Nóra az előttünk álló hónapokra vonatkozóan. A jelentkezésünket hivatalosan is elfogadták Debrecenbe, tehát julius 30-tól augusztus 3-ig várhatóan ott fogunk tartózkodni. Reméljük egészen augusztus 3-ig! Ezt megelőzően, julius 18-20-ig Agárdra készülünk, kórustáborba, és az azt megelőző időszakban intenziven és minél több próbán kell részt vegyünk. Kérlek tehát Benneteket, kedves Hölgyek, amikor csak lehet, gyertek próbára, mert ez a verseny sokkal komolyabb, mint az eddigi próbatételek, sok nagyon jó között akarunk a legjobbak lenni!

Várunk tehát mindenkit, legközelebb szerdán találkozunk.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://chorusmatricanus.blog.hu/api/trackback/id/tr765805360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.