Jazz teázó meghívó

 2012.05.18. 11:39

 

Május 16-i próbánk

 2012.05.17. 16:20

Tegnapi naptól kicsit megváltozott a próbáink időpontja: 6 óra helyett 1/2 7-kor kezdünk, és értelemszerüen 9-ig tart. Miután megkaptuk erre az engedélyt a felséges portás urtól, ki is használtuk a lehetőséget. Remélem beválik, bár nem segit azokon, akiknek amugyis hamarabb kell hazamenniük, viszont jó azoknak, akik később tudnak ideérni. De mivel 1/2 10-ig nem kéne kitolnunk a próbát, ezért arra buzditalak Benneteket, hogy próbáljunk ugy odaérni, hogy 1/2 7-kor kezdeni tudjunk...

Alapos beéneklésünk repertoárját kibővitettük a Caccini darabbal, ami nagyon kényelmesen és erőltetés nélkül énekelhető, mindegyik hangszinnek jó gyakorlóének. (Számomra igazi felüdülés.) Ezuttal különböző hangszerekként kellett megszólalnia szárnyaló hangunknak, és valóban elképzeltük a klarinétot és társait, mert át tudtuk ültetni a gyakorlatba, vagyis a futó darabokba amit Anna magyarázott.

A Caccini után elővettük a rég nem énekelt Sárközi karikázót. Tényleg régen énekeltük, de ez nem is hallatszott rajta, ugy bennünk van már ez a darab, menni fog mint a karikacsapás. Külön boldogság (nekem) hogy magyarul van, magyar dallamokkal és ritmusokkal, ettől lesz nyerő az előadásunkban.

A csárdás után visszatértünk sorban a görögországi verseny többi darabjához. Minőségi változás történt, a dalokat most ugy gyakoroltuk, hogy egyes részleteket tudtunk kivenni és kivesézni belőlük. Ráadásul a lépcsőre való fellépést is memorizáltuk, miszerint nem fölesünk a lépcsőfokra, hanem szexi lábainkat kissé feljebb emelve a lépcső magasságánál, puhán felülről helyezzük talpunkat a talajra. Ezt kell csinálni a hangunkkal is mikor valami középkori magasságu lépcsőfokra kell tornáztatnunk. Igy volt ez a Victoriában, az Eben darabban és az Orbánban is. Elképzeltük előre a várható magasságot, és tényleg megléphető volt igy mind! Egyedül a Csesznokovot énekeltük végig, de csak magánhangzóval, ezt a müvet még nagyon sokat kell gyakorolnunk, hogy rendeltetésszerüen tudjuk megszólaltani.

A következő időszakban néhány próbát tervezünk szombati napokra, de remélem ez nem lep meg senkit, ennyit be kell vállalnunk ha hozzá akarunk szólni ahhoz az arany diplomához ott Prevezában...

Bizom benne, hogy a jövő szerdán is ilyen hatékony próbát tarthatunk mint amilyen a tegnapi volt. Tehát, gyertek énekelni!!!

Addig is szép napokat Nektek!

Melinda

 

süti beállítások módosítása